šport TV 1 logo
10:30
Fiorentina - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
10:15
Inter - Brescia Serie A
šport TV 3 logo
10:15
Unicaja - Oldenburg Eurocup

Zaradi virusa prestavili kvalifikacije na Kitajskem

Avtor: Marko Premrl
22. 1. 2020, 12.45

Izbruh novega virusa na Kitajskem je prestavil olimpijske kvalifikacije nogometašic za Tokio. Sprva bi moral kvalifikacijski turnir gostiti Wuhan, epicenter izbruha koronavirusa, s katerim se je na Kitajskem okužilo 440 ljudi, umrlo pa jih je devet, zato je azijska nogometna zveza AFC prestavila kvalifikacije.

Reprezentance Kitajske, Tajvana, Tajske in Avstralije bi morale od 3. do 9. februarja v Wuhanu odigrati kvalifikacijski turnir, ki ga je zveza AFC na predlog kitajske nogometne zveze zdaj prestavila v Nanjing.

Nogometna zveza Tajvana je namreč zagrozila z bojkotom kvalifikacij, če bi turnir vseeno odigrali v Wuhanu, saj je dejala, da se boji za varnost oziroma zdravje svojih reprezentantk.

Danes so kitajske oblasti opozorile, da bi novi virus lahko mutiral in se širil še naprej. Nova vrsta koronavirusa je povzročila preplah zaradi podobnosti z virusom sars, ki je v letih 2002 in 2003 zahteval skoraj 650 življenj na Kitajskem in v Hongkongu.

Kitajska vlada je izbruh novega virusa uvrstila v enako kategorijo kot epidemijo sarsa, kar pomeni obvezno izolacijo obolelih in možnost uvedbe karantene.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) se bo danes sestala na izrednem zasedanju, na katerem bo odločala o morebitni razglasitvi virusa za grožnjo svetovnemu javnemu zdravju. Doslej so primere bolezni poleg Kitajske zaznali še v ZDA, na Tajvanu, Tajskem, Japonskem, v Južni Koreji in nazadnje tudi v Macau.

Mediji pa poročajo, da so prestavili tudi olimpijske kvalifikacije v boksu, ki bi morale prav tako naslednji mesec potekati v Wuhanu. Tudi te naj bi prestavili na drug konec države, a za zdaj še ni uradne informacije.

Japonska agencija Kyodo sicer poroča, da bo Mednarodni olimpijski komite (Mok) v kratkem objavil novega gostitelja in nov spored kvalifikacij v boksu.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več