single
[1176]
133263

Padec v drugi vožnji Gajserju odnesel zmagovalni oder

Avtor: Kenny Jan
25. 7. 2021, 17.04

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu v elitnem razredu MXGP osvojil šesto mesto. Gajser je prvo vožnjo končal na drugem mestu, v drugi pa je bil po padcu in obisku mehanikov v boksih šele 15. Skupno je to pomenilo šesto mesto, zmagal je Španec Jorge Prado, Gajser pa še ostaja prvi v SP.

V prvi vožnji preizkušnje za VN Češke v elitnem razredu MXGP je svetovni prvak osvojil drugo mesto. Gajser je bil v kvalifikacijah peti, na dirki pa je v uvodni vožnji potem zaostal le za najhitrejšim v kvalifikacijah Pradom, ki je večji del vožnje brez težav nadzoroval tekmece. Tretji je bil Francoz Romain Febvre.

V drugi je Gajser začel kot tretji za Pradom in Italijanom Antoniem Cairolijem, a mu je potem načrte za morebiten naskok na vrh in zmago v Loketu preprečil grd padec po tretjini vožnje. Gajser je po enem od manjših skokov padel, na srečo se ni poškodoval, je pa moral na obisk k mehanikom v bokse, ki so spet usposobili njegov motocikel. Zaradi velike izgube časa se ni več mogel vključiti v boj za vrh, je pa vseeno dobil šest točk za 15. mesto.

Za Pradom je bil danes drugi Cairoli, tretji pa Švicar Jeremy Seewer.

Kljub neprijetni izkušnji je Gajser ostal prvi v seštevku SP. V Loketu zaradi posledic poškodbe na prejšnji dirki ni nastopil Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je bil pred dirko drugi v SP za Gajserjem. Zdaj ima Gajser v SP 194 točk, drugi je po novem Cairoli s 183, tretji pa Prado s 177.

V šibkejšem razredu MX2 je slavil Italijan Mattia Guadagnini, drugi je bil Francoz Maxime Renaux, tretji pa njegov rojak Thibaut Benistant. Novo točko za SP je z 20. mestom v prvi vožnji ujel tudi slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar. V drugi je bil 22., skupno pa je to pomenilo 26. mesto na dirki. V SP vodi Renaux s 179 točkami, dve manj ima današnji zmagovalec Guadagnini. Pancar je 18. s 40 točkami.

Naslednja preizkušnja SP bo zahtevna dirka v belgijskem Lommelu že naslednji konec tedna.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več