pismo ikona
šport TV 1 logo
04:30
Rally Magazin, 12. oddaja WRC
šport TV 2 logo
03:05
Milan - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
03:10
Marseille - Rennes Ligue 1

Zaradi olimpijskih iger prestavljen tudi naslednji Tour

Avtor: Klemen Verlič
29. 7. 2020, 14.44

Kolesarska dirka po Franciji se bo prihodnje leto začela en teden prej kot običajno. Razlog so olimpijske igre v Tokiu, ki so bile zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljene na 2021. Tour bo startal 26. junija in se končal nekaj dni pred začetkom olimpijskih iger.

Tako bodo imeli najboljši kolesarji na svetu dovolj časa za pripravo na cestno dirko v okolici gore Fuji ter kronometer, ki je predviden nekaj dni kasneje.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je ob tem objavila še preostale termine dirk svetovne serije 2021. Prva velika večetapna dirka bo Giro po Italiji (od 8. do 30. maja), Tour je na sporedu od 26. junija do 18. julija, Vuelta pa od 14. avgusta do 5. septembra. Svetovno in evropsko prvenstvo v cestni vožnji sta prav tako predvidena en teden prej kot sicer.

Od klasičnih dirk je Milano – San Remo na sporedu 20. marca, dirka po Flandriji 4. aprila, Pariz – Roubaix 11. aprila, dirka po Lombardiji pa 9. oktobra.

Uci je dodala, da prireditelji dirke po Kaliforniji in dirke London – Surrey niso zaprosili za licenci, iz koledarja pa so odpadle tudi dirke za VN Quebeca, VN Montreala ter dirka po Hamburgu.

“Uci WorldTour je sestavljen iz 35 dirk. Začel se bo v Avstraliji v drugi polovici januarja ter končal oktobra na Kitajskem. Kolesarili bomo v dvanajstih državah in na štirih celinah,” je zapisala Mednarodna kolesarska zveza.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več