pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
SPAL - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Hellas Verona - Roma Serie A
šport TV 3 logo
09:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Zarabec v sredo gosti štiri rojake iz Veszprema

Avtor: Kenny Jan
11. 2. 2020, 11.49

Telekom Veszprém se v okviru rokometne lige prvakov v sredo odpravlja na gostovanje k ekipi THW Kiel. Madžari pričakujejo težko tekmo, si pa Kielu vseeno želijo maščevati za poraz, ko so v sredini septembra na Madžarskem slavili Nemci s 37:31.

Tekma bo obarvana tudi slovensko, saj bo nastopilo kar pet Slovencev. Miha Zarabec bo v domači dvorani Sparkassen Arena moči meril z Draganom Gajićem, Gašperjem Margučom, Blažom Blagotinškom in Borutom Mačkovškom.

”Vsi vemo, da bo v Kielu težko igrati,” je povedal gostujoči trener David Davis. ”V prvih dneh po evropskem prvenstvu igrajo dobro. Borili se bomo za zmago, s katero lahko prevzamemo vodilno pozicijo. Vsi so zdravi, tako da gremo s polno paro osvojiti Kiel.”

Spregovorili pa so tudi trije Slovenci v vrstah Veszpréma. ”Zelo sem vesel, da smo na prvi tekmi premagali Porto, a sedaj prihaja pomembnejša tekma,” pravi Gašper Marguč. ”Mislim, da smo v dobri formi, a tudi Kiel ne igra slabo. V Veszprém Areni smo prikazali eno najslabših predstav v letošnji sezoni in zato so nas tudi premagali. Želimo se maščevati in jih premagati na njihovem domačem terenu v Nemčiji. Nismo imeli veliko časa za pripravo, a to po mojem mnenju ne bo ključni faktor, saj tudi oni igrajo dve tekmi tedensko. Zmagala bo ekipa, ki si bo želela več, bo bolj skoncentrirana in naredila manj napak.”

”To bo res dobra tekma, ki bo vplivala na borbo za prvo mesto v skupini,” dodaja Dragan Gajić. ”Z zmago se lahko izenačimo s Kielom po točkovnem izkupičku in bi jim lahko naložili dodaten pritisk pred prihajajočimi tekmami, medtem ko bi se s porazom žal oddaljili od vodilnega mesta. Seveda bo izjemno igrati v polni Sparkassen Areni, upam pa, da bomo domače navijače po tekmi utišali.”

”Glede na prvo tekmo, ko nismo igrali dobro, bo to za nas težko srečanje. Sedaj vsi igramo solidno, če se osredotočimo na tekmo proti Portu pa lahko vidimo, da smo zelo izboljšali igro v obrambi. Mislim, da v Kielu lahko zmagamo,” je misel pred tekmo strnil še Borut Mačkovšek.

Tekmo THW Kiel – Telekom Veszprém si lahko ogledate v sredo ob 18:55 na Šport TV 1. Vabljeni v našo družbo!

Vir: handballveszprem.hu
Foto: handballveszprem.hu

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več