pismo ikona
šport TV 1 logo
07:00
Roma - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
07:00
Udinese - Inter Serie A
šport TV 3 logo
07:00
Reims - Brest Ligue 1

Zanardi v kritičnem stanju

Avtor: Gregor Kovačič
20. 6. 2020, 13.17

Nekdanji dirkač formule 1 Italijan Alex Zanardi je po hudi nesreči, ki jo je utrpel med parakolesarsko prireditvijo v Toskani, v kritičnem stanju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Štirikratni zlati paraolimpijec se zdravi na intenzivnem oddelku bolnišnice v Sieni, kjer so ga v petek zvečer operirali in dali v umetno komo.

Zanardi je utrpel hude poškodbe glave, po triurni operaciji pa nevrološka slika kaže na zelo resno stanje, so danes sporočili iz bolnišnice v Sieni. Ob njem sta ves čas žena Daniela in sin Niccolo, poroča Ansa.

Triinpetdesetletni Zanardi se je s kolesom na ročni pogon udeležil štafetne preizkušnje Obiettivo Tricolore, v kateri je sodelovalo več kot 50 športnikov invalidov. Na cesti med Pienzo in San Quiricom pa je izgubil nadzor nad kolesom na blagem spustu ter se zaletel v tovornjak.

Trener italijanske parakolesarske reprezentance Mario Valentini je za Anso dejal, da je Zanardija zaneslo, zadel pa je levo stran tovornjaka. Voznik, ki je po standardnih postopkih italijanske policije v preiskavi, se ni uspel izogniti trku z nekdanjim dirkačem.

Zanardi je na vozičku pristal leta 2001, ko so mu morali po hudi nesreči v ameriški dirkaški seriji cart amputirati obe nogi. Za nekaj časa se je vrnil k dirkanju, od leta 2007 pa se je preusmeril v parakolesarstvo, v katerem je osvojil šest kolajn na olimpijskih igrah, od tega štiri zlate.

Pred tem je med letoma 1991 in 1994 ter še leta 1999 dirkal v formuli 1. Večjih uspehov pa med elito avtošporta ni dosegal.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Najhitrejši gol v zgodovini belgijskega nogometa...Več

2

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

3

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Mario nad prekletstvo številke 9...Več

3

Ibrahimović: Tako razigrani Iličić bi nam lahko nasul še več golov (video)...Več