šport TV 1 logo
15:00
VN Lommla, 1. dirka MX2
šport TV 2 logo
15:00
Milan - Roma Serie A
šport TV 3 logo
14:30
Joventut - Baskonia Španska liga

Zanardi kaže znake okrevanja

Avtor: Marko Premrl
24. 9. 2020, 16.38

Zdravstveno stanje nekdanjega dirkača in paraolimpijca Alexa Zanardija se izboljšuje, začeli so se prvi znaki komunikacije športnika z okolico, so danes sporočili iz bolnišnice San Ralfaelle v Milanu, kjer se Zanardi po hudi nesreči zdravi na polintenzivnem oddelku.

V sporočilu za javnost so v bolnišnici danes zapisali, da se 53-letni Zanardi odziva z “začetnimi znaki komunikacije z okolico na vidne in zvočne dražljaje.” A zdravniki opozarjajo, da bo okrevanje kljub tem spodbudnim znakom zaradi hudih poškodb in zahtevnega zdravljenja potekalo počasi.

Nekdanji dirkač formule 1 in ameriške serije Cart ter pozneje odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici je moral zaradi hudih poškodb glave prestati več operacij.

Najprej so ga namestili na oddelek intenzivne nege v bolnišnici v Sieni, pozneje pa so ga premestili na kliniko v Milanu. Danes so iz te še sporočili, da je pred dnevi že prestal prvi poseg rekonstrukcije obraznih kosti, ki si jih je poškodoval v nesreči, še ena podobna operacija pa ga čaka v naslednjih tednih.

Zanardi je znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Leta 2001 je na dirki serije Cart na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog.

Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dron posnel spektakel v Splitu, koreografija, kot je še niste videli...Več

2

Timovo prehitevanje na “raketni pogon” (VIDEO)...Več

3

Je to padec, ki je Cairoliju odnesel sanje o naslovu? (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Prestal je test, Firence imajo novega vodjo!...Več

2

Balotelli razburil Italijane z novo neprimerno izjavo (video)...Več

3

Nogometaš Hoffenheima zahteval menjavo in odhitel na rojstvo sina...Več