single
[2759]
128533
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)

Avtor: Aljaz Pirnat
13. 6. 2021, 14.35

Pogovarjali smo se z Žanom Rogljem, slovenskim reprezentantom, ki svoj kruh trenutno služi v avstrijski 1. ligi pri WSG Tirolu. 21-letni vezni igralec nam je zaupal marsikaj o avstrijskem nogometu in povedal, da čeprav se kot nacionalni šport naših severnih sosedov največkrat omenja smučanje, je po njegovem mnenju kljub vsemu to nogomet.

Mladi Kranjčan je lansko sezono začel pri Triglavu, nato pa se je preselil k že omenjenemu Tirolu in na 28 nastopih v avstrijski 1. ligi dosegel tudi tri zadetke. Navzlic temu, da se Avstrije navadno ne tretira kot nogometne velesile, pa je po njegovih besedah to država, ki je v nogometnem smislu lahko marsikomu za vzgled.

Zlasti z organizacijo EURA 2008, ki so ga Avstrijci gostili skupaj s Švico, se je ta država začela nogometno prebujati. Zanimivo pa bo videti, če se lahko na krilih zvezdnikov, kot sta Macel Sabitzer in David Alaba, naši severni sosedje prvič v zgodovini uvrstijo tudi v izločilne boje evropskega nogometnega prvenstva.

Prvi obračun avstrijsko izbrano vrsto čaka v Bukarešti, kjer se bodo pomerili s Severno Makedonijo. Gre za dvoboj ekip, ki sta si stali nasproti že v kvalifikacijah za letošnji EURO, na obeh kvalifikacijskih tekmah pa so slavili varovanci Franca Fode, in sicer s 4 : 1 in 2 : 1.

Obračun skupine C med Avstrijo in Severno Makedonijo si boste lahko ogledali v živo ob 18.00 na Šport TV 1!

VIDEO: Žan Rogelj o avstrijskem nogometu

Video is not available for your country.
Foto in Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več