single
[15]
140048

Žan Kranjec že v uvodu sezone na stopničkah

Avtor: Urban Kolman
24. 10. 2021, 15.45

Žan Kranjec je sezono svetovnega pokala alpskih smučarjev 2021/22 odprl z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Slovenski as je uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach končal na tretjem mestu. Zmagal je Švicar Marco Odermatt, drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Rolandu Leitingerju. Drugi Slovenec na tekmi nad Söldnom Štefan Hadalin je osvojil 25. mesto.

Kranjec je bil hiter že v prvi vožnji, ko je na četrtem mestu zaostal 27 stotink sekunde za takrat vodilnim Leitingerjem. V finalu je nadgradil svoj nastop. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo. Nato pa sta ga prehitela le še drugi po prvi vožnji Odermatt in Leitinger.

Razlike so bile zelo majhne. Kranjca je od prvega mesta ločila zgolj desetinka sekunde, od Leitingerja pa je bil počasnejši tri stotinke.

Kranjec je bil v Söldnu na stopničkah že pred dvema letoma, ko je bil prav tako tretji, leta 2016 pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Lani je bil na tekmovalnem uvodu v sezono na Tirolskem sedmi. Po prvi vožnji je bil drugi, v drugo pa je na nemirni podlagi, ki mu ne leži, vpisal 17. čas.

Pred začetkom sezone se je odločil za novo opremo, daljše smuči in očitno se je menjava obrestovala že na uvodni tekmi sezone. Na stopničkah je bil v minuli zimi enkrat z drugim mestom na veleslalomu v Santa Caterini.

Po Söldnu bo naslednji veleslalom šele 11. decembra v Val d’Iseru. Pred tem se bo karavana 13. in 14. novembra ustavila še v Lech/Zürsu, kjer bosta paralelni tekmi.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

2

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

Zakaj je berlinski derbi tako poseben?...Več