pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Žan Kranjec navdušil tudi trenerja Berganta

Avtor: Blaž Magdič
16. 3. 2019, 20.05

Trener slovenske moške ekipe v tehničnih disciplinah Klemen Bergant je bil zelo zadovoljen z razpletom današnjega zadnjega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v sezoni 2018/19, na katerem je Žan Kranjec v Soldeuu v Andori osvojil tretje mesto. "Žan je danes dobro tekmoval, tako kot je treba," je ocenil Bergant.

“Dva tekmovalca sta bila boljša, to je treba priznati, ostale pa je pustil za seboj. Ob tem je treba poudariti, da so imeli tekmovalci z enakim opremljevalcem smuči, kot jih ima Žan, velike težave in je bil ravno Žan edini, ki je bil konkurenčen. Ta podatek daje še dodatno težo današnjemu uspehu,” je opozoril trener Bergant.

“Za celotno sezono je bila zelo pomembna zmaga, ki jo je dosegel decembra. To je bil pomemben preskok naprej, saj zmagati tekmo v svetovnem pokalu ni lahko, še posebej ne v veleslalomu. Zelo dobro je tudi, da je zdržal celotno sezono na visoki kakovostni ravni. Imel je veliko petih in devetih mest, nekaj zamujenih priložnosti, generalno pa je imel dobro sezono. Že lansko leto je naredil preboj med najboljše, letos je potrdil skupno četrto mesto v veleslalomu, pred njim so ostali isti tekmovalci kot lani. Zdržal pa je tudi pritisk ostalih. Hud pritisk vršita mlada Švicarja Marco Odermatt in Loic Meillard ter Šved Matts Olsson in drugi. Tako da je zelo pomembno, da je Žan znotraj te skupine in da je konstantno dober, da ne gradi celotne sezone z zgolj enim rezultatom,” je sezono opisal Bergant.

Na sporedu sta le še dve tekmi. V nedeljo se bodo alpski smučarji pomerili na zadnjem slalomu, alpske smučarke pa na zadnjem veleslalomu. Na obeh tekmah bo imela Slovenija svoja predstavnika, Štefana Hadalina na slalomski tekmi in Meto Hrovat na veleslalomski.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več