pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Žan Kranjec kljub naporni sezoni ohranil motivacijo tudi za finalni veleslalom

Avtor: Marko Premrl
10. 3. 2019, 13.11

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na pokalu Vitranc v veleslalomu osvojil deveto mesto, v slalomu pa je bil za las prekratek za trideseterico, a kot pravi, je bilo na domačih tekmah veliko dobrega, motivacije za zaključek sezone pa mu tudi ne manjka.

Kranjec je v letošnji že dokazal, da zna voziti tudi slalom, dvakrat se je z visoko startno številko uvrstil v finale in osvojil končno 11. mesto, tokrat pa mu je finale za desetinko sekunde spolzelo izpod smuči.

“Zagotovo je bil cilj, da pridem v drugi tek. To se mi ni izšlo, a vožnja ni bila slaba. Nekatere dele sem po mojem mnenju dobro odpeljal, nekatere bi lahko bolje. Vsi vemo, da. ko se prebije proga, ti mora uspeti vrhunska vožnja. Bila je velika borba od starta do cilja,” je po slalomski preizkušnji dejal Kranjec.

“Danes nisem izpolnil cilja, a v slalomu sem naredil velik korak naprej v letošnji sezoni in zato moram biti zadovoljen. V slalomskem seštevku sem zaključil kmalu za trideseterico, naslednje leto bom imel startno številko takoj za trideset. Upam, da bom poleti in v pripravljanjem obdobju dobro delal in naslednje leto v slalomu naredil en še večji korak naprej,” pravi Kranjec in dodaja, da se ob visokih temperaturah vsaka številka pri startu pozna.

“Če so take temperature in spomladansko vreme se zagotovo vsaka številka takoj pozna. Še vedno je bolje številka 46 kot 73. Danes sem imel realne možnosti za preboj, a vseeno ni bilo lahko. Moraš dobro smučati in ‘borbati’,” pravi 26-letni smučar iz Vodic.

“Dobro smučam, sem samozavesten. Moja edina naloga je, da na tekmi pokažem dve najboljši vožnji, ki ju znam. Sem zelo motiviran, ker vem, da sem sposoben več, kot sem na kakšnih tekmah kazal, čeprav so bili večinoma rezultati dobri. Velikokrat rečem, da težko napovedujem, kam lahko pridem, zato se osredotočam samo na izvedbo,” pred zaključkom sezone pravi Kranjec in dodaja: “Za mano ni slaba sezona, na finalno veleslalomsko tekmo grem lahko sproščeno.”

Kranjec, ki je pred začetkom Vitranca upal, da se mu bo v veleslalomu uspelo prebiti na stopničke in da bo vozil v finalu slaloma, se je zahvalil organizatorjem, ki so glede na pogoje naredili dobri tekmi.

“Razmere in vreme niso šli na roke organizatorjem in nam tekmovalcev, a mislim, da so glede na pogoje naredili dobri tekmi, tako da zahvala organizatorjem. Nista pa bili lahki tekmi. Nekateri se v teh spomladanskih razmerah znajdejo bolje, drugi slabše. Vseh ciljev nisem izpolnil, ampak ne morem pa reči, da se je zgodila kakšna katastrofa ali da sem ekstremno razočaran. Marsikaj pozitivnega lahko potegnem iz Vitranca, grem motiviran še na zadnjo tekmo, potem lahko dam glavo malo na ‘off’ in potem delo naprej,” je sklenil Kranjec.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več