šport TV 1 logo
18:00 DANES
Slovenija - Hrvaška Prijateljska tekma, ženske
šport TV 2 logo
17:55 V ŽIVO
Osmina finala: Sporting - Veszprem, prva tekma EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
17:55 V ŽIVO
Libija - Južna Afrika Kvalifikacije za afriški pokal narodov

Žan Kranjec kljub naporni sezoni ohranil motivacijo tudi za finalni veleslalom

Avtor: Marko Premrl

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na pokalu Vitranc v veleslalomu osvojil deveto mesto, v slalomu pa je bil za las prekratek za trideseterico, a kot pravi, je bilo na domačih tekmah veliko dobrega, motivacije za zaključek sezone pa mu tudi ne manjka.

Kranjec je v letošnji že dokazal, da zna voziti tudi slalom, dvakrat se je z visoko startno številko uvrstil v finale in osvojil končno 11. mesto, tokrat pa mu je finale za desetinko sekunde spolzelo izpod smuči.

“Zagotovo je bil cilj, da pridem v drugi tek. To se mi ni izšlo, a vožnja ni bila slaba. Nekatere dele sem po mojem mnenju dobro odpeljal, nekatere bi lahko bolje. Vsi vemo, da. ko se prebije proga, ti mora uspeti vrhunska vožnja. Bila je velika borba od starta do cilja,” je po slalomski preizkušnji dejal Kranjec.

“Danes nisem izpolnil cilja, a v slalomu sem naredil velik korak naprej v letošnji sezoni in zato moram biti zadovoljen. V slalomskem seštevku sem zaključil kmalu za trideseterico, naslednje leto bom imel startno številko takoj za trideset. Upam, da bom poleti in v pripravljanjem obdobju dobro delal in naslednje leto v slalomu naredil en še večji korak naprej,” pravi Kranjec in dodaja, da se ob visokih temperaturah vsaka številka pri startu pozna.

“Če so take temperature in spomladansko vreme se zagotovo vsaka številka takoj pozna. Še vedno je bolje številka 46 kot 73. Danes sem imel realne možnosti za preboj, a vseeno ni bilo lahko. Moraš dobro smučati in ‘borbati’,” pravi 26-letni smučar iz Vodic.

“Dobro smučam, sem samozavesten. Moja edina naloga je, da na tekmi pokažem dve najboljši vožnji, ki ju znam. Sem zelo motiviran, ker vem, da sem sposoben več, kot sem na kakšnih tekmah kazal, čeprav so bili večinoma rezultati dobri. Velikokrat rečem, da težko napovedujem, kam lahko pridem, zato se osredotočam samo na izvedbo,” pred zaključkom sezone pravi Kranjec in dodaja: “Za mano ni slaba sezona, na finalno veleslalomsko tekmo grem lahko sproščeno.”

Kranjec, ki je pred začetkom Vitranca upal, da se mu bo v veleslalomu uspelo prebiti na stopničke in da bo vozil v finalu slaloma, se je zahvalil organizatorjem, ki so glede na pogoje naredili dobri tekmi.

“Razmere in vreme niso šli na roke organizatorjem in nam tekmovalcev, a mislim, da so glede na pogoje naredili dobri tekmi, tako da zahvala organizatorjem. Nista pa bili lahki tekmi. Nekateri se v teh spomladanskih razmerah znajdejo bolje, drugi slabše. Vseh ciljev nisem izpolnil, ampak ne morem pa reči, da se je zgodila kakšna katastrofa ali da sem ekstremno razočaran. Marsikaj pozitivnega lahko potegnem iz Vitranca, grem motiviran še na zadnjo tekmo, potem lahko dam glavo malo na ‘off’ in potem delo naprej,” je sklenil Kranjec.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več