pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Žal nič od senzacije v Semmeringu

Avtor: Kenny Jan
29. 12. 2020, 21.15

Zadnja tekma svetovnega pokala alpskih smučark v koledarskem letu 2020 ni prinesla slovenske senzacije. Triindvajsetletna Ajdovka Andreja Slokar, ki se je v drugo vožnjo slaloma na Semmeringu prebila s startno številko 56, je ostala brez uvrstitve. Njena pot do prvih točk v svetovnem pokalu se je že po nekaj vratcih končala z odstopom.

Prvič po 10. januarju 2017 in Švedinji Fridi Hansdotter v Flachauu na najvišjem mestu ženskih slalomov ni Petre Vlhove ali Mikaele Shiffrin.

Boj za zadnjo žensko zmago leta je dobila Švicarka Michelle Gisin, ki je nadoknadila minimalni zaostanek za Shiffrinovo iz prve vožnje. Američanka je osvojila tretje mesto (+0,57). Avstrijka Katharina Liensberger, tretja na prvi progi, je tekmo končala na drugem mestu z 11 stotinkami zaostanka za Gisinovo.

Vodilna v seštevku zime Slovakinja Vlhova, zmagovalka uvodnih dveh slalomov sezone v Leviju, tokrat ni bila povsem na vrhu. Po prvi vožnji je bila šesta, v finalu je nadoknadila dve mesti. Vlhove tako prvič v več kot enem letu ni na zmagovalnem odru slalomov.

Slovenke so na Semmeringu vpisale ničlo. Slokarjeva je na svojem sedmem startu v svetovnem pokalu uspešno opravila prvi del naloge. Z najvišjo startno številko med vsemi se je prebila v svoj prvi finale kot 16. najhitrejša, v finalu pa svojega nastopa ni nadgradila.

Primorka je bila edina slovenska predstavnica v drugi vožnji. Kar je veliko presenečenje, upoštevajoč dejstvo, da Slokarjeva, njen oče Andrej Slokar je bil nekdanji košarkar, zdaj pa poslovnež, ni članica A-reprezentance.

Ajdovka je bila boljša od novogoriške sosede, A-reprezentantke Ane Bucik, ki jo je potisnila iz trideseterice finalistk. Bucikova je na 31. mestu finalno vožnjo zgrešila za sedem stotink sekunde. Neja Dvornik in Meta Hrovat nista končali prve vožnje in sta odstopili.

Naslednja preizkušnja alpske smučarke čaka že leta 2021, ko bo v nedeljo na zagrebškem Sljemenu nov slalom.

Vir: STA
Foto:

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več