šport TV 1 logo
14:30
Napoli - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Zaključni turnir rokometne lige prvakov konec decembra

Avtor: Marko Premrl
16. 4. 2020, 13.47

Evropska rokometna zveza (EHF) je sporočila, da bo zavoljo pandemije novega koronavirusa zaključni turnir lige prvakov v sezoni 2019/20 priredila šele 28. in 29. decembra. Zaključni turnir štirih najboljših moštev bo v Kölnu, ki od leta 2010 gosti sklepni del najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

Rokomet, F4

Finalni del lige prvakov je bil po prvotnem programu predviden 30. in 31. maja, po pandemiji novega koronavirusa pa so ga nato preložili na 22. in 23. avgust.

“Z vidika evropskega klubskega rokometa obstaja skupna volja za letošnjo izvedbo zaključnega turnirja v sezoni 2019/20. Naš predlog so podprli tudi vsi predstavniki klubov na koordinacijskem sestanku,” je v zvezi s tem dejal predsednik EHF Michael Wiederer in potrdil, da so v omenjenem decembrskem terminu – če ne bodo mogli izpeljati zaključnega turnirja v mesecu avgustu – že rezervirali Lanxess Areno v Kölnu.

Wiederer je dejal, da EHF neprestano spremlja zdravstvene razmere po Evropi. V nekaterih državah so ligaška tekmovanja že končana, med njimi je tudi Slovenija, v nekaterih pa prekinjena.

V ligi prvakov se je končal skupinski del tekmovanja. Slovenski prvak Celje Pivovarna Laško se je uvrstil v osmino finala, obeh tekem s poljsko zasedbo Vive Kielce pa še ni odigral. Drugi pari osmine finala so Dinamo Bukarešta – PSG, Wisla Plock – Veszprem, Vardar Skopje – Pick Szeged, Porto – Aalborg in Flensburg-Handewitt – Montpellier. Barcelona in Kiel sta se neposredno prebila v četrtfinale.

Izvršni odbor EHF bo na svojem zasedanju, ki bo 24. aprila, razpravljal tudi o možnih novih terminih lige prvakinj in moškega pokala EHF. Ženski zaključni turnir v Budimpešti je predviden 5. in 6. septembra, moški turnir pokala EHF pa 29. in 30. avgusta v Berlinu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več