šport TV 1 logo
12:30
Inter - Roma Serie A
šport TV 2 logo
12:00
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 3 logo
11:00
Bordeaux - Nimes Ligue 1

Zaključek sezone v Cortini odpovedan

Avtor: Klemen Verlič
6. 3. 2020, 20.11

Italijanski športni medij Gazzetta dello Sport poroča, da je zaključek sezone v alpskem smučanju v italijanski Cortini d'Ampezzo v celoti odpovedan, čeprav je Mednarodna smučarska zveza (Fis) sporočila, da bo dokončno odločitev o izvedbi tekmovanja sporočila v soboto dopoldan.

Smučanje

Vodilni italijanski športni medij navaja dogovor med Fisom in Italijansko smučarsko zvezo (Fisi), ki sta sprejeli odločitev, da se zaradi nevarnosti novega kronavirusa v celoti odpove spored zaključka svetovnega pokala in da nadomestnega prizorišča ne bodo iskali ali določili.

Italijanska zveza je sicer po navedbah italijanskih medijev želela izpeljati zaključek sezone brez gledalcev, a so vsi člani izvršnega odbora Fisa predlog zavrnili.

Tako se bo po njihovih informacijah sezona alpskega smučanja končala naslednji konec tedna v Kranjski Gori, kjer bosta na podkorenski strmini na sporedu tekmi v tehničnih disciplinah za moške, ter v švedskem Aareju, kjer bodo tekmovale ženske.

“Z veliko žalostjo sprejemamo odločitev Fisa,” je dejal predsednik Italijanske smučarske zveze Flavio Roda in dodal, da je to velik udarec za svet športa, ki bo imel “velike ekonomske posledice tako za zvezo kot za organizacijski odbor svetovnega prvenstva prihodnje leto”.

Na Fis so sprva napovedovali, da bodo pred odločitvijo počakali navodila italijanskih deželnih vlad.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več