single
[2759]
132249
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Zakaj bi Italija lahko osvojila Euro 2020?

Avtor: Rene Vidmar
10. 7. 2021, 09.54

Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi se prvenstvo, ki se je začelo na rimskem Olimpicu s pesmijo ''Nessun Dorma'', ki jo je izvedel sloviti italijanski tenorist Andrea Bocelli, tudi sklenilo v tem duhu. Italija je bila ena izmed najbolj izstopajočih reprezentanc skupinskega dela prvenstva. V izločilni fazi tekmovanja se je na prvi stopnički v podaljšku mojstrsko rešila proti Avstriji, nato pa za uvrstitev v finale po izvajanju enajstmetrovk premagala še Španijo. Italijanski mediji izpostavljajo, da bi ključ do uspeha lahko bila prav moštvena kemija, ki jo poudarjajo vsi v reprezentanci.

‘’Azzurri’’ igrajo napadalni nogomet s tremi izjemno dobro tehnično podkovanimi vezisti. Marco Verratti, Jorginho in Nicolo Barella nenehno skrbijo za hitro kroženje žoge. Tudi v napadu se naši zahodni sosedje lahko zanesejo na odlične igralce, ki so sposobni v vsakem trenutku sami odločiti tekmo. To sta z izjemnima zadetkoma na obračunu proti Avstriji in Španiji dokazala Lorenzo Insigne in Federico Chiesa.

Med vratnicama verjetno najboljšega vratarja na prvenstvu Gianluigija Donnarummo ščiti trdni obrambni blok. Izkušena Giorgio Chiellini in Leonardo Bonucci na igrišču postaneta nogometna gladiatorja, ki sta sposobna razčistiti vsako situacijo, ki bi lahko bila nevarna za Donnarummina vrata. Italijani imajo tako popolno zmes mladosti in izkušenj.

A glavni razlog za uspešnost ‘’Azzurrov’’ se skriva v povezanosti moštva. Že pred prvenstvom smo iz italijanskega tabora lahko poslušali izjave igralcev, ki so poudarjali dobro vzdušje v ekipi. ‘’Nimamo igralcev, kot sta Ronaldo ali Lukaku,’’ je dejal Bonucci. ‘’Naša največja ‘zvezda’ je v resnici cela ekipa.’’ Prav ta ekipa pa naj bi po branilčevem mnenju bila najboljša italijanska zasedba, v kateri je bil.

Italijane pred finalnim obračunom z Angleži lahko žalosti le poškodba Leonarda Spinazzole. Levi bočni branilec je bil na turnirju eno izmed največjih presenečenj. Dvakrat je bil imenovan za igralca tekme. Do 80. minute obračuna z Belgijo in poškodbe ahilove tetive se je zdelo, da je bil 28-letnik prisoten na vseh koncih igrišča. Italijanski strateg Roberto Mancini bo kljub temu, da je Spinazzolo odlično zamenjal Emerson, tega v finalu še kako pogrešal.

Foto: Šport TV

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več