šport TV 1 logo
23:45
Fiorentina - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Washington NHL

Zajc: Komaj čakam polete

Avtor: Marko Premrl
6. 2. 2020, 12.36

Smučarski skakalec Timi Zajc se je z zadnjega prizorišča svetovnega pokala na Japonskem, kot pravi, vrnil zelo zadovoljen. Po velikih težavah v prvem delu sezone je na zadnjih tekmah spet našel prave občutke in stopa korak za korakom proti vrhu. Komaj že čaka tudi na prve polete v sezoni čez dva tedna na Kulmu, a še pred tem bo nastopil v Nemčiji.

“S tekmama v Sapporu sem kar zelo zadovoljen. Sploh z nedeljsko predstavo, ki mi je prinesla sedmo mesto, poleg tega sem pokazal dva zelo dobra skoka. Res sem vesel, da mi je končno to uspelo na tekmi, še bolj sem vesel, da zdaj spet lepo skačem in lahko na naslednjih tekmah skačem sproščeno. Da lahko bolj uživam, kot sem že v preteklosti, in mirno čakam, da se vse ‘poklopi’ za kakšen še bolj vrhunski rezultat,” je ob vrnitvi iz dežele vzhajajočega sonca z zadovoljstvom razlagal Zajc, ki je bolj zadovoljen tudi z opremo; ta mu je v prvem delu sezone povzročala nemalo težav.

“Še vseeno ni to zares ‘top’ oprema, ampak je pa to že oprema, ki ji zaupam in verjamem, da je mogoče z njo dobro skakati. Vendar se vedno da izboljšati še kakšne malenkosti, ki ti potem lahko prinesejo pomembno razliko,” je menil 19-letni skakalec, lansko zimo najboljši Slovenec v svetovnem pokalu, ki se je letos v prvem delu sezone ubadal s precejšnjimi težavami, a verjame, da so te zdaj preteklost.

Zdaj ga v svetovnem pokalu čakata dve prizorišči na večjih napravah, kar mu, letalcu po duši, zelo ustreza: “Ja, zdaj mi bo, vsaj mislim, malo lažje. Sploh čez 14 dni na Kulmu, ko bo spet tisti trenutek v sezoni, ko še nisi nič na letalnici, težko pričakuješ prve polete in nato tam res zelo uživaš. Res že komaj čakam.”

A še pred prvimi poleti v sezoni, ta se bo letos končala s svetovnim prvenstvom na letalnici bratov Gorišek v domači Planici, ga čakata še dve tekmi v nemškem Willingenu. Tamkajšnja velikanka ima sicer precej podobne lastnosti kot letalnica.

“Za Willingen si želim, da bi se uvrstil v prvo deseterico, to bi bilo vrhunsko. Najprej se je treba osredotočiti na skoke, če se vse ‘poklopi’, si lahko zelo visoko,” je pred odhodom v Nemčijo razmišljal Zajc in povedal, da sama skakalnica v Willingenu velja za precej težko: “V bistvu je zelo težka, vendar se da zelo daleč skočiti. Fino je, da gremo pred letalnico še na to večjo skakalnico.”

Tekma v Willingenu se bo konec tedna začela s petkovimi kvalifikacijami ob 18. uri, tudi sobotna (16.00) in nedeljska (16.00) tekma bosta potekali pod reflektorji.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več