single
[38]
136521

Žagar v Vojensu lovi prvi polfinale sezone

Avtor: Marko Premrl
9. 9. 2021, 17.06

Sezona svetovnega prvenstva v speedwayu se bo nadaljevala v soboto v danskem Vojensu. Do konca so še tri dirke, v boju za skupno zmago pa branilca naslova Poljaka Bartosza Zmarzlika in Rusa Artjoma Laguto loči le točka. Slovenski dirkač Matej Žagar bo skušal na Danskem prvič v sezoni priti v polfinale.

Prejšnjo dirko v ruskem Toljatiju je dobil Laguta pred Zmarzlikom in Dancem Andersom Thomsenom.

Matej Žagar je dobil pet točk za 12. mesto, tako da mu tudi po osmi dirki še ni uspelo priti med najboljšo osmerico oziroma v polfinale na dirki.

Najboljšemu slovenskemu dirkaču zadnjega desetletja in pol v tej sezoni ne gre po načrtih. V poljskem prvenstvu je z Zielono Goro izpadel iz elitne ekstralige, v razvrstitvi svetovnega prvenstva pa se v skupnem seštevku nahaja na 14. mestu. To tudi pomeni, da ga lahko le še čudežen razplet na zadnjih treh dirkah sezone pripelje med šesterico, ki ima po koncu prvenstva neposredno zagotovljene vozovnice za tekmovanje na najvišji ravni tudi za leto 2022.

V lovu na to šesterico pa bi moral Žagar na zadnjih treh dirkah poseči prav na vrh, saj ima trenutno 36 točk, šestouvrščeni Britanec Tai Woffinden pa kar 46 več.

Medtem ko bo Žagar skušal priti vsaj do prvega polfinala ali pa nato tudi dvigniti krivuljo celotne sezone, pa se v ospredju obeta razburljiv boj za končno zmago. Po osmih imata Zmarzlik in Laguta (139 in 138 točk) že lep naskok pred zasledovalci. Tretji je trenutno Šved Fredrik Lindgren s 108, med šesterico z zagotovljenimi vozovnicami za 2022 pa sta za zdaj poleg Woffindna še četrti Rus Emil Sajfutdinov (105) in peti Poljak Maciej Janowski (91).

Dirka v danskem Vojensu se bo začela v soboto ob 19. uri. Po tej preizkušnji pa bo sledil le še finale sezone z dvojčkom dirk v poljskem Torunu, ki bosta na vrsti 1. in 2. oktobra.

Slovenske speedwayiste pa nato naslednji teden čaka še reprezentančna naloga. V latvijskem Daugavpilsu bo 17. in 18. septembra potekal polfinale svetovnega ekipnega prvenstva, na katerem bodo Slovenijo predvidoma zastopali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več