šport TV 1 logo
16:05
Roma - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
16:15
Brescia - Milan Serie A
šport TV 3 logo
16:45
Lille - PSG Ligue 1

Žagar ostaja med elito v speedwayu tudi v letu 2020

Avtor: Marko Premrl
25. 8. 2019, 10.13

Slovenski speedwayist Matej Žagar si je sinoči v hrvaškem Goričanu z zmago na kvalifikacijski dirki (Grand Prix Challenge) zagotovil avtomatsko mesto v seriji Speedway Grand Prix oziroma v svetovnem prvenstvu tudi za leto 2020.

Matej Žagar zmagovalec nenavadne dirke

Drugo mesto je osvojil Danec Niels Kristian Iversen, tretje pa Avstralec Max Fricke. Vsi so si s tem uspehom zagotovili stalno mesto v elitnem tekmovanju za naslednjo sezono.

“To je potrditev oziroma vozovnica za naslednjo sezono. Za to sem trdo garal, imam veliko težav z motorji, ki jih že dva meseca in pol pripravljam sam. Zato sem zadovoljen in ponosen nase, na to, kar sem dosegel sam, s svojim znanjem,” je po uspehu v Goričanu dejal Žagar.

Žagar si je v kvalifikacijah drugič po letu 2012 zagotovil nastopanje med najboljšimi 16 na svetu, tako da letos ne bo odvisen od dosežkov v sezoni. Vsako leto namreč le najboljša osmerica dobi avtomatično vabilo za naslednjo sezono. Žagar pa je trenutno po šestih dirkah na 12. mestu v SP.

Njegova uvrstitev v serijo SGP za leto 2020 pa bo najbrž spodbudila tudi prireditelje v Krškem, da se bodo tudi naslednje leto potegovali za izvedbo ene od dirk najvišje ravni.

“Ni bila lahka dirka. Zunanja mesta niso bila najboljša, z moje strani pa so bile odločitve dobre. Steza je manjša in tehnična, kar je meni pisano na kožo. V Goričanu nikoli nisem imel slabe dirke, tudi danes ni bila slaba,” je še dejal Žagar, ki je na tem prizorišču nastopil prvič po štirih letih.

“Zdaj je pogled že usmerjen naprej. Moram urediti določene stvari, serija grand prix pa bo že ogrevanje za naslednjo sezono. Zdaj bo nepopisno lažje. Če dobiš challenge, imaš zagotovljeno vstopnico za celo sezono,” si je oddahnil Žagar, saj je izpolnil enega glavnih ciljev sezone.

Ta se bo sicer s sedmo dirko SP nadaljevala že naslednji konec tedna v Nemčiji.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več