single
[6]
138197

Začenja se odbojkarsko prvenstvo

Avtor: Marko Premrl
2. 10. 2021, 10.24

Slovenski odbojkarji in odbojkarji bodo danes začeli novo državno prvenstvo. Pri moških bo že v prvem krogu derbi med prvakom Merkur Mariborom in pokalnim zmagovalcem Calcitom Volleyjem, ki se tudi letos nadejata novih uspehov, strokovnjaki pa vendarle večje možnosti pripisujejo ACH Volleyju, ta bo poskušal vrniti po dolgih letih izgubljeni naslov.

“Načrtujemo maščevanje za lanska izgubljena naslov. Sestavili smo močnejšo ekipo kot lani, zato smo veliki optimisti,” napoveduje novi kapetan ACH Volleyja Jan Pokeršnik, njegova ekipa bo prvem krogu gostovala v Murski Soboti.

“Naslov je težje braniti kot napadati. Še posebno, ker smo izgubili najboljša igralca Roka Možiča in Alena Šketa. Nemogoče ju bo nadomestiti, a se ne bomo kar predali. Naš adut bo spet trdo delo,” obljublja trener Maribora Sebastijan Škorc.

Pri dekletih je spet favorit Calcit Volley, ki je zadržal vse najboljše igralke, le podajalka Eva Pogačar je odšla v Maribor, najbrž tudi zaradi tega, ker se je v klub vrnila Eva Mori Pavlović.

“Naša ekipa je kot iz knjig, izkušenim igralkam smo dodali mlade, nadarjene. Ne bežimo od vloge favoritov, željni smo lovorik. Ne pričakujemo pa lahkega dela,” trdi trener Kamničank Gregor Rozman. Najnevarnejša grožnja Calcitu spet prihaja iz Maribora, kjer računajo, da bo novi trener, zbiralec lovorik Bruno Najdič, našel recept, kako se spet prebiti na sam vrh.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več