single
[3]
165043

V dresu zmajev tudi Matković

Avtor: Urban Kolman
23. 7. 2022, 09.39

Ljubljanski košarkarski klub Cedevita Olimpija je sporočil, da je sklenil pogodbo s centrom Karlom Matkovićem. Ta je aprila 2019 že podpisal profesionalno pogodbo s takratno zagrebško Cedevito, nato pa kot posojen igralec nastopal za Beograd in Mego. Zdaj je sklenil prvo pogodbo s Cedevito Olimpijo.

Matković, 208 centimetrov visoki 21-letnik, rojen v Livnu v Bosni in Hercegovini, ki pa v članski konkurenci igra za Hrvaško, je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal s takratno zagrebško Cedevito, zdaj pa bo prvič, odkar je leta 2019 prišlo do združitve Cedevite in Olimpije, branil barve ljubljanskega kolektiva.

“Veseli smo, da se nam bo v Ljubljani po treh sezonah, ki jih je kot posojen igralec lahko izkoristil za pridobivanje prepotrebnih izkušenj, pridružil Karlo Matković. Karlo je del Cedevite Olimpije, v zadnjih dveh sezonah pa je v Megi dokazal, za kako nadarjenega košarkarja gre, in vsi pričakujemo, da bo pod budnim očesom našega strokovnega štaba v Ljubljani še bolj napredoval,” je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

“Končno je Karlo pristal med nami v Cedeviti Olimpiji. Zelo srečni smo, da se nam bo pridružil. Gre za igralca, ki ima zelo velik potencial, je pa hkrati tudi hvaležen in mlad igralec z veliko mladostne energije, ki jo bo prenesel na celotno ekipo. Zagotovo bo z nami napredoval in nam pomagal, da dosežemo naše cilje. Zagotovo se bo vklopil v naš sistem hitre in energične igre z veliko skoki in kontaktom,” pa je prihod mladega centra pospremil glavni trener Jurica Golemac.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več