pismo ikona
šport TV 1 logo
08:25 V ŽIVO
Grčija - ZDA Svetovno prvenstvo
šport TV 2 logo
08:30 DANES
Edmonton, Sprint, moški ITU World Triathlon Series
šport TV 3 logo
09:00
Kanada - Nemčija IIHF SP elitne divizije 2019

Za večino košarkarjev NBA Jordan največji vseh časov

Avtor: Gregor Kovačič
9. 4. 2019, 11.20

Velika večina košarkarjev v severnoameriški košarkarski ligi NBA ne dvomi o tem, kdo je najboljši košarkarski igralec vseh časov (G.O.A.T.). Sodelujoči v anonimni anketi, ki jo je izvedel in objavil športni spletni portal The Athletic, so za najboljšega izbrali Micheala Jordana, ki mu je lahkotnost pod obročema prinesla vzdevek Air Jordan.

Zdaj 56-letni poslovnež, lastnik moštva Charlotte Hornets, ki je s Chicago Bulls osvojil šest šampionskih prstanov v ligi NBA (1991-1993, 1996-1998), je prejel 73 odstotkov glasov vprašanih igralcev NBA, da je “najboljši igralec, ki je kadarkoli obstajal v športu”.

Jordan je bil eden najučinkoviteje trženih športnikov svoje generacije in ključni dejavnik pri popularizaciji lige NBA po svetu v osemdesetih in devetdesetih letih dvajsetega stoletja.

Portal The Athletic je raziskavo izpeljal med 16. marcem in 1. aprilom med 127 igralci v ligi NBA.

VIDEO: Nekaj najboljših potez Jordana v karieri


LeBron James, za katerem je sezona za pozabo v vrstah Los Angeles Lakers, je prejel 11,9 odstotka glasov, nekdanji zvezdnik jezernikov Kobe Bryant pa je na tretjem mestu z 10,6 odstotka glasov.

Največ vprašanih, 44,3 odstotka, je tudi prepričanih, da je zvezdnik ekipe Houston Rockets James Harden tudi letos najbolj upravičen do naslova najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA (MVP). Harden je to lovoriko prejel že konec minule sezone 2017/18. Na drugem mestu je prvi igralec Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo s prejetimi 38,9 odstotka glasovi, tretji je Paul George (Oklahoma City Thunder) z 12,7 odstotka glasovi.

Grk Antetokounmpo je bil v ospredju pri vprašanju, koga bi, če bi imeli seveda to možnost, povabili kot prvo izbiro v idealno začetno peterko idealne nove franšize v ligi NBA. Grka je na prvo mesto postavilo 36,4 odstotka vprašanih udeležencev anonimne ankete. Na drugem mestu je košarkar New Orleans Pelicans Anthony Davis (10,4 odstotka), tretji z 8,8 odstotka glasovi pa je Kamerunec Joel Embiid, ki igra za Philadelphia 76ers.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več