šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:40
Italija - Škotska Pokal šestih narodov

Za Vardar še en Slovenec

Avtor: Marko Premrl
11. 7. 2019, 10.02

Slovenskemu reprezentantu Stašu Skubetu se bo v vrstah evropskih rokometnih prvakov iz Vardarja pridružil mladi slovenski krožni napadalec Domen Sikošek Pelko, so sporočili iz skopskega kluba.

Enaindvajsetletni igralec se v Severno Makedonijo seli iz Avstrije, kjer je nazadnje igral za drugoligaša HC Bruck. Rokometaš, visok 202 cm, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, v Vardarju pa bo menjava za Stojanča Stoilova in Sergeja Gropišina, so zapisali pri Vardarju.

Gre za velik preboj na klubski ravni za mladega Slovenca, ki je člansko kariero začel pri Krškem, se zatem preizkusil pri Brežicah in Dobovi, v sezoni 2016/17 pa je bil član Trima iz Trebnjega.

“Možnost igranja za evropske prvake je velika čast. Zavedam se, da bom moral trdo delati in se še dokazati, ampak bom dal vse od sebe,” je za klubsko spletno stran dejal Sikošek Pelko.

“Mladost je velika prednost Sikošek Pelka. Verjamemo, da ima potencial se prilagoditi na naš sistem igre. Številni igralci, ki so prišli v Vardar v preteklosti, so napredovali hitro in potrdili svojo kakovost,” so ob prestopu zapisali v klubu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več