single
[5]
186039

Za slovenske rokometaše se začenja črnogorska misija

Avtor: Kenny Jan
5. 3. 2023, 19.34

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo 9. in 12. marca igrala kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024. Tekmec bo obakrat Črna gora, selektor Uroš Zorman pa je v nedeljo igralce zbral v Ljubljani na pripravah na omenjena obračuna, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Slovenski rokometaši so se v prestolnici zbrali prvič po koncu januarskega svetovnega prvenstva, na katerem so si na Poljskem s štirimi zmagami priborili uvrstitev na skupno deveto mesto. Naslednji cilj na začrtani poti čete Uroša Zormana je uvrstitev na prvenstvo stare celine, ki bo v Nemčiji potekalo med 10. in 24. januarjem prihodnje leto.

Slovenija bo v Ljubljani opravila pet treningov, v Podgorico pa bo odpotovala v sredo v dopoldanskih urah. V črnogorski prestolnici se bo na srečanje pripravljala na dveh treningih pred četrtkovo tekmo z gostitelji, ki bo na sporedu ob 18.00. V domovino se bo slovensko moštvo vrnilo v petek in na Obali vadilo do povratnega dvoboja, ki bo v dvorani Bonifika v nedeljo, ob 18.30.

Zaradi lažjih zdravstvenih težav sta s seznama selektorja odpadla Dean Bombač in Borut Mačkovšek. Naknadno vabilo je prejel Miha Zarabec, ki pa se bo v reprezentančnem taboru zglasil v ponedeljek, ko se bo v Ljubljani zbrala glavnina moštva.

V nedeljo so na priprave prispeli Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Grega Krečič, Jernej Drobež, Domen Novak in Staš Slatinek Jovičič, ki bodo v ponedeljek dočakali Jožeta Baznika, Nejca Cehteta, Blaža Janca, Urha Kastelica, Urbana Lesjaka, Domna Makuca, Tadeja Mazeja, Roka Ovnička, Aleksa Vlaha, Stefana Žabića in že omenjenega Zarabca.

“Soočamo se z zdravstvenimi težavami in odsotnostjo Deana Bombača in Boruta Mačkovška. Menim, da bo kader, ki ga imamo, zadostil zahtevam tedna, ki je pred nami. Verjamem v te fante. V ponedeljek in torek bomo v polni zasedbi opravili dva rokometna treninga, na katerih se bomo pripravljali na zahtevni tekmi s Črno goro,” je povedal Zorman.

V skupini 7 imata Črna gora in Slovenija po dveh tekmah maksimalne štiri točke, Kosovo ter Bosna in Hercegovina pa sta še brez. Prvi dve mesti vodita neposredno na EP, ob tem pa si bodo EP zagotovile še štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe iz osmih skupin.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več