single
[6]
210826

Za Slovenijo od 2025 naprej gambijska korektorica

Avtor: Aljaž Pirnat
5. 12. 2023, 12.03

Gambijska odbojkarica Fatoumatta Sillah bo odslej lahko igrala za slovensko izbrano vrsto, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS). Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je namreč po številnih zapletih vendarle odobrila njen prestop. Sillah bo lahko v slovenskem dresu prvič nastopila po 12. juniju 2025.

Mlada gambijska odbojkarica je prve prave odbojkarske korake naredila prav v Sloveniji, kamor je kot 16-letnica prišla pred petimi leti. V slovenskem državnem prvenstvu je najprej igrala za novogoriški GEN-I Volley, zatem pa še v dresu aktualnih prvakinj Calcita Volleyja. To sezono igra za madžarski Vasas Obuda.

Sillah se je pripravam slovenske izbrane vrste prvič priključila leta 2022, saj je že vse kazalo na to, da ji bo FIVB podelil pravico do nastopanja za Slovenijo. Po številnih zapletih se to ni zgodilo, pri OZS pa so kljub temu vztrajali in zdaj vendarle dosegli, da bo 21-letnica od 12. junija 2025 naprej lahko nosila slovenski dres.

“Veseli smo, da bomo Neneh dobili v to mlado ekipo, ki jo sestavljamo za prihodnost in s katero bomo skušali posegati po čim višjih mestih. Po eni strani mi je žal, da se je datum, od katerega bo lahko igrala za slovensko reprezentanco, toliko odmaknil, a glede na njeno mladost ni še nič zamujenega,” je v izjavi za zvezo dejal njen predsednik Metod Ropret.

Z odločitvijo FIVB je zadovoljna tudi Sillah: “Zelo sem vesela, da je postopek končno zaključen, saj je vse skupaj trajalo več kot dve leti. Zelo sem hvaležna Odbojkarski zvezi Slovenije in svojemu zastopniku, da so vseskozi vztrajali in da nam je uspelo doseči to, kar smo si želeli.”

Dodala je, da ji je žal, ker naslednje poletje še ne bo mogla igrati za Slovenijo, a se veseli nadaljnjih izzivov. “Slovensko reprezentanco sicer ves čas spremljam, v njej imam tudi dobre prijateljice. Zares se veselim, da bom lahko zaigrala skupaj z njimi in prispevala svoj delež k čim boljšim rezultatom,” je še dejala 21-letna korektorica.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več