single
[2]
147250

Po Šimundži v Bolgarijo odhaja tudi branilec Mure

Avtor: Urban Kolman
12. 1. 2022, 12.30

Bolgarski prvaki iz Razgrada so v slovenskem nogometu poskrbeli za nov prestop. Novi trener bolgarske zasedbe Ante Šimundža, ki je Muro popeljala do naslova državnega prvaka v pretekli sezoni, je v Ludogorec zvabil Žana Karničnika, ki je za Muro odigral 180 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem prispeval 18 zadetkov.

Karničnik je bil član Mure od sezone 2017/18, ko se je pred začetkom sezone v drugi slovenski nogometni ligi v Muro preselil iz B-ekipe Maribora. Če bo v četrtek uspešno prestal zdravniški pregled, bo postal član Ludogorca, kamor je pred kratkim odšel Šimundža.

Na začetku je bil Šimundžin joker s klopi, kasneje pa si je utrdil mesto v začetni enajsterici Mure in bil eden izmed nepogrešljivih členov čarno-bejle šampionske zasedbe. Z dobrimi igrami si je Žan prislužil tudi vpoklic v slovensko reprezentanco, za katero je kot član Mure zbral štiri nastope. V čarno-bejlon je odigral 180 tekemv vseh tekmovanjih in ob tem prispeval 18 zadetkov.

“V tem trenutku težko rečem kaj drugega, kot enostavno hvala za vse trenutke, ki sem jih preživel v Murski Soboti. Zahvala predvsem klubu, vsem delavcem in izjemnim navijačem ter Black Gringosom, da ste me v teh štirih letih in pol vzeli za svojega. V tem času smo naredili izjemno zgodbo vse od druge lige, do pokalnega naslova, do naslova državnih prvakov in na koncu do konferenčne lige. Tukaj sem se razvil kot nogometaš, postal reprezentant in bil proglašen za najboljšega igralca lige. Zaradi vseh let, ki sem jih preživel tukaj, me bo nekaj vedno vezalo na Prekmurje. Zaradi tega upam in verjamem, da je to le začasno slovo od čarno-bejlih,” je za spletno stran Mure povedal 27-letni Karničnik.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več