pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
10:30
Wisla Plock - GOG EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Za nadaljevanje sezone v NBA potrebnih vsaj 15 000 testov

Avtor: Marko Premrl
3. 5. 2020, 15.34

Po poročanju ameriške športne mreže ESPN v severnoameriški košarkarski ligi NBA ocenjujejo, da bi bilo za morebitno nadaljevanje sezone 2019/2020 opraviti vsaj 15.000 testov na novi koronavirus.

Dva dneva za tem, ko so se predsedniki 30 franšiz lige NBA strinjali, da želijo končati letošnjo sezono, je liga izračunala, koliko testov bi bilo potrebno opraviti v tem primeru. Po podatkih novinarja ESPN Adriana Wojnarowskega, bi liga NBA morala opraviti vsaj 15.000 testov.

Vendar je komisar lige Adam Silver dejal, da ni naklonjen ideji, da bi liga porabila toliko testov, ko jih niti zdravstveno osebje nima dovolj, pravi Wojnarowski. Če bi prve ekipe od prihodnjega petka naprej uspele organizirati treninge v skupinah, v katerih bi bili največ štirje košarkarji, bi liga lahko prepovedala testiranja igralcev, razen v primeru, ko bi ti kazali simptome novega koronavirusa.

NBA sicer še ni podala uradne izjave glede nadaljevanja sezone, na kar bo vplival tudi potek pandemije v ZDA. Po poročanju L’Equipe je eden izmed direktorjev Reutersu potrdil, da v primeru nadaljevanja sezone, trenerji, starejši od 60 let, ne bodo smeli biti prisotni na tekmah za zaprtimi vrati.

Obenem se pojavlja tudi možnost, da bi se sezona 2020/21 začela šele decembra pred božičem in se končala julija ali avgusta. Če se bo letošnja sezona podaljšala do septembra ali celo oktobra, bo prestavitev prihodnje sezone neizogibna, piše ESPN.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več