šport TV 1 logo
23:00
Lazio - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Lille - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
23:00
Angers - St. Etienne Ligue 1

Z relijem Nova Gorica se nadaljuje slovensko DP

Avtor: Marko Premrl
19. 9. 2019, 15.08

Dirkači v državnem prvenstvu v reliju bodo konec tedna nadaljevali sezono. Po poletnem premoru se bodo merili na reliju v Novi Gorici, kjer bosta glavna favorita za zmago Rus Nikolaj Grjazin (VW Polo R5) in vodilni v DP Rok Turk (Hyundai i20 R5).

Prireditelji iz AMD Gorica se lahko na osmi izvedbi Relija Mahle v Novi Gorici pohvalijo z več kot sto prijavljenimi, med njimi je tudi 13 dirkalnikov razreda R5.

Reli bo potekal v petek in soboto, novost bo superspecial po ulicah Nove Gorice. Letos bo kot vzporedna prireditev potekal tudi Eco reli, namenjen serijskim električnim in hibridnim avtomobilom, tekmovanje pa bo prvič del pokala Regularity krovne zveze Fie.

Novogoriški reli sestavlja 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 151 kilometrov.

Startno številko ena so namenili mlademu ruskemu upu relija Grjazinu. Rus je predlanski zmagovalec novogoriškega relija, letos pa je v SP razreda WRC2 (dirkalniki razreda R5) že dvakrat zmagal. V Novi Gorici bo prvič vozil Volkswagnov dirkalnik, zato bo njegov nastop namenjen predvsem testiranju.

Med domačimi dirkači bosta zmago lovila aktualni prvak Rok Turk in Boštjan Avbelj (Škoda Fabia R5), ki sta letos zmagovala na prejšnjih relijih. Avbelj je dobil velenjskega, Turk pa Vipavo, Ino Delto na Hrvaškem in Železnike.

V mednarodni konkurenci izstopajo še lanski zmagovalec Čeh Ondrej Bisaha (Ford Fiesta R5), Madžari Ferenc Kiss (Škoda Fabia R5), Krisztian Hideg (Škoda Fabia R5) in Gergerly Fogasy (Ford Fiesta R5) ter Nemec Hermann Gassner jr. (Hyundai i20 R5).

 

Foto: Sportida.com
VIR: SAT

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več