single
[2112]
166094

Z DRAJV-om simbolično že trikrat do Sonca in nazaj

Avtor: Gregor Kovačič
2. 8. 2022, 16.27

Nedavno je bil dosežen poseben mejnik. Uporabniki priljubljene aplikacije Zavarovalnice Triglav so skupaj varno prevozili že milijardo kilometrov. V zadnjih sedmih letih delovanja si je DRAJV na svoj mobilni telefon naložilo več kot 155.000 uporabnikov, pri čemer je rednih mesečnih uporabnikov aplikacije že več kot 60.000. Ob tem pa so uporabniki aplikacije največje slovenske zavarovalnice dokazano tudi bolj varni vozniki.

»Naši izračuni kažejo, da imajo uporabniki aplikacije DRAJV za približno 15 do 20 odstotkov nižjo škodno pogostnost v primerjavi s tistimi vozniki, ki je ne uporabljajo. Uporabniki DRAJV-a pa pomagajo tudi pri odkrivanju nevarnejših cestnih odsekov in s tem prispevajo svoj delež pri izboljšanju prometne varnosti vseh udeležencev,« je pojasnil vodja razvoja aplikacije DRAJV Boštjan Kop.

Na podlagi prostorske analize iz podatkov lokacij prekoračitev hitrosti, ki jih v anonimizirani obliki zbira aplikacija, so ugotovili, da na nekaterih cestnih odsekih prihaja do pogostejšega pojava prekoračitev cestnih omejitev. Iz podatkov bodo tako lahko v Zavarovalnici Triglav v prihodnje dodatno ugotovili stopnjo problematičnosti posameznih lokacij in tako skupaj prispevali k izbiri najbolj perečih točk za reševanje v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in drugimi pristojnimi institucijami.

Med uporabniki aplikacije v največji slovenski zavarovalnici sicer opažajo dve skupini voznikov. Prvi pripadajo vozniki, ki so že pred uporabo aplikacije vozili varno oziroma so upoštevali hitrostne omejitve, aplikacija pa jim služi kot dodatna povratna informacija glede načina vožnje. V drugo skupino pa spadajo vozniki, ki se jim ocene posameznih voženj zvišujejo z uporabo aplikacije in po nekajmesečni uporabi ostanejo visoke, kar nakazuje na pozitiven učinek aplikacije pri izboljšanju voznih navad. »Pri tem velja omeniti, da varen voznik ni nujno tudi počasen voznik, kar smo upoštevali pri zasnovi rešitve, ki dopušča tudi dinamično vožnjo, s katero je možno doseči oceno voženj 90 točk ali več, ki se šteje kot varna,« še doda vodja razvoja aplikacije DRAJV.

Pri uporabi telematike se Zavarovalnica Triglav uvršča v sam svetovni vrh – vsak deseti voznik je ob zavarovanju svojega osebnega vozila že uporabil kodo za DRAJV popust, s katerim se lahko prihrani do 25 % pri zavarovanju avtomobila in avtodoma ter do 15 % pri zavarovanju motornega kolesa.

Milijarda kilometrov z DRAJV-om pa pomeni tudi prav toliko kilometrov truda vseh uporabnikov aplikacije za bolj varno vožnjo. Zato v največji slovenski zavarovalnici pomembno prelomnico praznujejo skupaj z uporabniki aplikacije. V nagradni igri DRAJV milijardni kilometer, ki bo trajala vse do 28. avgusta, so na voljo številne privlačne nagrade, med drugim enoletna brezplačna uporaba električnega avtomobila, električni skiroji in darilne kartice za točenje goriva.

Da bi števec pokazal milijardo kilometrov, bi morali:

  • – državno mejo Slovenije obvoziti 729.927-krat

  • – ekvator prevoziti 25.000-krat

  • – pot do Sonca in nazaj prevoziti več kot 3-krat

  • Članek je oglasno sporočilo.

Vir&foto: Zavarovalnica Triglav

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več