šport TV 1 logo
11:25 V ŽIVO
Newcastle Jets - Wellington Phoenix Avstralska liga
šport TV 2 logo
12:15
Sint-Truiden - Gent Belgijska liga
šport TV 3 logo
12:00
VN Rige, 1. dirka MXGP

Windingstad dobil paralelni veleslalom

Avtor: Gregor Kovačič
23. 12. 2019, 21.24

Norveški alpski smučar Rasmus Windingstad je zmagovalec paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v italijanski Alta Badii. Za prvo zmago v svetovnem pokalu je bil v finalu boljši od Nemca Stefana Luitza. Slovenca Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta nastope končala po šestnajstini finala.

Obračun za tretje mesto je dobil Avstrijec Roland Leitinger, ki je bil hitrejši in v zavojih natančnejši od Norvežana Leifa Kristiana Nestvold-Haugna. Za Avstrijca so to prve stopničke v svetovnem pokalu.

Za Windingstada, ki je bil v polfinalu hitrejši od Leitingerja, so to druge stopničke v karieri, prve je dosegel v pretekli sezoni na veleslalomu v Kranjski Gori. Luitz na drugi strani ostaja pri eni zmagi, to je dosegel na veleslalomu v Beaver Creeku.

Vodilni v skupnem seštevku Norvežan Henrik Kristoffersen je izpadel v četrtfinalu proti Leitingerju in na koncu osvojil sedmo mesto.

Od Kranjca, ki je v kvalifikacijah postavil 12. čas, je bil v seštevku obeh voženj za šest stotink sekunde boljši Američan River Radamus. Tretji z nedeljskega veleslaloma Kranjec je na koncu osvojil 17. mesto.

Hadalin, ki je v kvalifikacijah po dveh vožnjah skupno postavil 25. čas, pa se je v šestnajstini finala pomeril z Norvežanom Lucasom Braathenom. V prvi vožnji je v spodnjem delu Vrhničan zgrešil vratca, v drugi pa mu potem ni uspelo nadoknaditi zaostanka (+0,33). Na koncu je Hadalin osvojil 30. mesto in osvojil točko za svetovni pokal. Braathena je potem v četrtfinalu izločil poznejši zmagovalec Windingstad.

V šestnajstini finala, ki jo je zaznamoval še padec Švicarja Maura Caviezla čez skok, je izpadel tudi Francoz Alexis Pinturault (na koncu 25.), premagal ga je Šved Mattias Roenngren. Šved je v osmini finala izločil Švicarja Loica Meillarda, na koncu pa osvojil šesto mesto.

Moška karavana alpskim smučarjev se zdaj seli v Bormio, kjer bosta konec tedna na sporedu dva smuka, eden bo nadomestil odpadlega iz Val Gardene, in kombinacija.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

GRDO: Gajser po skoku padel na hrbet (video)...Več

2

VIDEO: Diamanti dvakrat z lobom osmešil nasprotnika...Več

3

MXGP in MX2: Kako se je odvijala sezona in kaj nas čaka (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več