single
[2]
167689

Vzpodbuden remi Maribora proti Cluju

Avtor: Kenny Jan
18. 8. 2022, 22.27

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 0:0 proti romunskemu Cluju. Povratna tekma bo čez en teden v Romuniji.

Mariborčani so dvoboj z romunskim prvakom pričakali vse prej kot prepričani v uspeh. Za njimi je bil niz šestih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij lige prvakov, nato iz kvalifikacij evropske lige, za nameček pa pomenijo za vijolično zasedbo zadnje mesto na lestvici državnega prvenstva.

Da bi se to črno obdobje končalo, so v vodstvu kluba menjali trenerja in na mesto Radovana Karanovića pripeljali Damirja Krznarja. Ta je poudaril, da gre na vsaki tekmi na zmago, toda če je obramba tokrat opravila svoj posel, je spet manjkalo ideje v napadu. Le Marko Božić je bil po enkrat nevaren v vsakem polčasu. Posledično je tekma ostala v rezultatskem izhodišču, tako da bo udeleženca skupinskega dela konferenčne lige odločil povratni obračun.

Romuni so takoj prevzeli pobudo, prvi nevarnejši strel pa so po napaki v domači organizaciji napada sprožili v deseti minuti, nenatančen je bil Jefte Betancor, tako kot tudi v 15. minuti. Mariborčani, ki so bili dodobra oslabljeni brez peterice poškodovanih (med njimi Ažbeta Juga, Maxa Watsona in Martina Milca) ter kaznovanih Jana Repasa in Nemanje Mitrovića, so imeli veliko težav z izhajanjem s svoje polovice in posledično v prve pol ure niso bili nevarni.

V 32. minuti pa so imeli domači dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je s 14 metrov streljal Marko Božić, Simone Scuffet v romunskih vatih pa je preprečil vodstvo Štajercev, pri katerih je priložnost od začetka na desni strani dobil mladi, 17-letni Tine Čuk. To pa je bilo tudi vse, kar so domači pokazali v napadu v prvem delu.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne živahnejše predstave, prvi strel, pa še ta precej nenatančen, so sprožili Romuni prek Emmanuela Yeboaha v 56. minuti. So pa domači prevzeli pobudo, a nikakor jim ni uspelo priti do zaključnega strela. Je pa na drugi strani v 70. minuti spet poskusil Yeboah, a je to storil slabo, tako da je Menno Bergsen žogo brez težav ujel.

V 78. minuti so Mariborčani po prvem nevarnejšem napadu po dolgem času iztržili le udarec iz kota, obe ekipi pa sta delovali, kot da sta zadovoljni z začetnim izidom. V 83. minuti pa je vendarle nekaj prostora za strel z 18 metrov dobil Božić, vendar se je Scuffet izkazal.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več