šport TV 1 logo
14:15
TV Shopping
šport TV 2 logo
14:00
Napoli - Torino Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Aspen, Vrhunci, 4. del Winter X Games

“Vüpaš”, “Cojones”, jajca,… Kar je manjkalo, tokrat ne sme!

Avtor: Mitja Hozjan

Predstava v Zagrebški Areni zagotovo ni bila najboljša tekma Celja v letošnji sezoni Lige prvakov. Ampak zadeva se ponavlja. Slab prvi polčas proti Szegedu, črne minute proti Nantesu, minute brez gola proti Zaporožju oziroma Zagrebu. V ključnih trenutkih nekaj malega zmanjka. Po domače povedano - "treba bo pokazati jajca".

Niz neporaženosti Zagreba proti Celju na domačih tleh se nadaljuje. Slovenski prvak med elito še nikoli ni slavil v hrvaški prestolnici. Za tak podvig minulo soboto je znova manjkala predrznost, manjkal je pogum, manjkal je junak. Mladi Celjani so se borili, poskušali so, na koncu pa so se morali zadovoljiti z grenkobo poraza in novo šolo na poti do uspeha v Zagrebu.

Izkušnje so bile na strani nasprotnika (Horvat – 34 let, Bičanić – 33, Kontrec – 29, Querimi – 28, Burić – 28, …. Červar – 68 let), dvorana v hrvaški prestolnici  in sama pot do Arene sta tudi dodala svoje, kljub vsemu pa se je zdelo, da je v očeh Celja manjkala tista iskrica. Iskrica neverjetne želje, iskrica vere v lastne sposobnosti. Iskrica, ki je bila še kako prisotna na tekmah proti Flensburgu in Zaporožju.

VIDEO KODRIN

Izhodišče pred tekmo v Zlatorogu je idealno za novo rokometno pravljico. Zaostanek na tabeli, poraz na prvi tekmi, samozavestni Hrvati s kančkom podcenjevanja in napovedan poln Zlatorog. Če ne drugje, Celjani lahko (morajo) energijo črpajo v maščevanju za sobotni poraz. Še več moči pa jim bo dala nabito polna domača dvorana. Na krilih izjemnih navijačev so Celjani uspeli premagati še tako visoko oviro. Na prvi pogled Zagreb sicer ne predstavlja zares ogromne gore, a v glavah domačih igralcev je hrvaški prvak zagotovo zrasel že do Triglava.

Dejstvo je, da gre za derbi, za tekmo, kjer nikoli ne veš, kaj te čaka. To je vsaj teorija s katero se tolaži poraženec. Na takšnih tekmah je potrebno imeti dirigentsko palico v svojih rokah in točno vedeti, kam gre tekma. Zagreb jo je imel na prvem srečanju, zdaj so na vrsti Celjani.

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več