šport TV 1 logo
11:45
Climbing Special World of Free Sports
šport TV 2 logo
12:00
Slavia Praha - Jablonec Češka liga
šport TV 3 logo
12:00
New York Rangers - Toronto NHL

“Vüpaš”, “Cojones”, jajca,… Kar je manjkalo, tokrat ne sme!

Avtor: Mitja Hozjan
16. 11. 2018, 13.07

Predstava v Zagrebški Areni zagotovo ni bila najboljša tekma Celja v letošnji sezoni Lige prvakov. Ampak zadeva se ponavlja. Slab prvi polčas proti Szegedu, črne minute proti Nantesu, minute brez gola proti Zaporožju oziroma Zagrebu. V ključnih trenutkih nekaj malega zmanjka. Po domače povedano - "treba bo pokazati jajca".

Niz neporaženosti Zagreba proti Celju na domačih tleh se nadaljuje. Slovenski prvak med elito še nikoli ni slavil v hrvaški prestolnici. Za tak podvig minulo soboto je znova manjkala predrznost, manjkal je pogum, manjkal je junak. Mladi Celjani so se borili, poskušali so, na koncu pa so se morali zadovoljiti z grenkobo poraza in novo šolo na poti do uspeha v Zagrebu.

Izkušnje so bile na strani nasprotnika (Horvat – 34 let, Bičanić – 33, Kontrec – 29, Querimi – 28, Burić – 28, …. Červar – 68 let), dvorana v hrvaški prestolnici  in sama pot do Arene sta tudi dodala svoje, kljub vsemu pa se je zdelo, da je v očeh Celja manjkala tista iskrica. Iskrica neverjetne želje, iskrica vere v lastne sposobnosti. Iskrica, ki je bila še kako prisotna na tekmah proti Flensburgu in Zaporožju.

VIDEO KODRIN

Izhodišče pred tekmo v Zlatorogu je idealno za novo rokometno pravljico. Zaostanek na tabeli, poraz na prvi tekmi, samozavestni Hrvati s kančkom podcenjevanja in napovedan poln Zlatorog. Če ne drugje, Celjani lahko (morajo) energijo črpajo v maščevanju za sobotni poraz. Še več moči pa jim bo dala nabito polna domača dvorana. Na krilih izjemnih navijačev so Celjani uspeli premagati še tako visoko oviro. Na prvi pogled Zagreb sicer ne predstavlja zares ogromne gore, a v glavah domačih igralcev je hrvaški prvak zagotovo zrasel že do Triglava.

Dejstvo je, da gre za derbi, za tekmo, kjer nikoli ne veš, kaj te čaka. To je vsaj teorija s katero se tolaži poraženec. Na takšnih tekmah je potrebno imeti dirigentsko palico v svojih rokah in točno vedeti, kam gre tekma. Zagreb jo je imel na prvem srečanju, zdaj so na vrsti Celjani.

Foto: Sportida.com

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več