šport TV 1 logo
14:15
Inter - Roma Serie A
šport TV 2 logo
14:00
Lazio - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
14:00
12. oddaja Serie A magazin

Vujović preteklost, njegov naslednik znan do sredine decembra

Avtor: Marko Premrl
27. 11. 2019, 13.09

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji soglasno sklenilo, da prekine pogodbo s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015, so sporočili iz RZS.

Veselin Vujovic

Slovenija je pod taktirko 58-letnega črnogorskega strokovnjaka osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, šesto mesto na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016 ter osmo mesto na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018 in 14. na evropskem prvenstvu na Poljskem 2016.

“Po več kot štiriletnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za evropsko prvenstvo na Švedskem, Norveškem in v Avstriji januarja prihodnje leto in druge nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanji visoki ravni,” je v izjavi za javnost zapisal RZS.

“Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa,” so še zapisali v izjavi za javnost.

Rokometna zveza Slovenije bo v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredine meseca decembra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Ronaldo le obstal ob egoistični akciji Dybale...Več

2

Sadio Mané, fenomen s široko razprtimi krili...Več

3

Želeli so še šampanjec, zdaj zmanjkuje celo kruha...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

VIDEO: Messi čaral na treningu...Več

3

VIDEO: Handanović “zabil” novinarko: “Vidim, da si dobro pripravljena!”...Več