šport TV 1 logo
12:30
Inter - Roma Serie A
šport TV 2 logo
12:00
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 3 logo
11:00
Bordeaux - Nimes Ligue 1

Vuelta prihodnje leto v štirih državah

Avtor: Blaž Magdič
17. 12. 2019, 20.19

Danes bodo na posebni predstavitvi v Madridu predstavili 75. izvedbo kolesarske dirke po Španiji, vsi bistveni podatki pa so že znani. Vuelta, ki jo je lani dobil slovenski as Primož Roglič, se bo začela 14. avgusta, neposredno po olimpijskih igrah, z moštvenim kronometrom v Utrechtu, končala pa 6. septembra v Madridu, poroča španski dnevnik As.

Poleg Nizozemske, uvod na etapa bo moštveni kronometer, bo obiskala še dve državi, in sicer Portugalsko, kar se bo zgodilo prvič po letu 1997, in Francijo, kjer bo na sporedu ena od najtežjih etap z vzponom na sloviti Tourmalet, ki ga leta 2020 ne bo na programu Toura.

Dirka, ki se ne bo spustila južneje v Madrida, naj bi bila nekoliko lažja kot letošnja. A še zdaleč ne lahka, etape se bodo osemkrat končale na vrhu vzpona. Prva taka etapa bo že četrta, končala se bo v Arrateju, v deveti bo na sporedu vzpon na Tourmalet, v 15. etapi se bodo tekmovalci povzpeli še na en znameniti gorski cilj, Angliru.

Po tej etapi in dnevu premora pa bo na sporedu najbrž odločilna preizkušnja, edini posamični kronometer, zaključni vzpon na Mirador de Ezaro, dolg je 1,8 kilometra, ima kar 14,6 odstotno naklonino. Zadnja gorska etapa bo predzadnja, 20., končala se bo z vzponom na La Covatillo.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več