single
[2]
209377

Vstopnice za Euro 2024 znova na voljo decembra

Avtor: Urban Kolman
20. 11. 2023, 18.47

Prireditelji evropskega prvenstva v nogometu 2024 v Nemčiji so danes sporočili, da bodo drugi sklop vstopnic za tekmovanje začeli prodajati 4. decembra, dva dni po žrebu predtekmovalnih skupin za največje nogometno tekmovanje v naslednjem letu.

V tej fazi prodaje vstopnic jih bo Nemška nogometna zveza (DFB) ponudila milijon, kupili pa jih bodo lahko navijači iz 21 držav, ki se bodo uvrstile na tekmovanje po končanih kvalifikacijah.

Zadnja faza prodaje pa bo nato na vrsti leta 2024, takrat bodo na svoj račun prišli še navijači zadnjih treh reprezentanc, ki se bodo na EP uvrstile prek dodatnih kvalifikacij oziroma “play offa”.

V prvem sklopu so prireditelji Eura 2024 na voljo dali 1,2 milijona vstopnic, kupce pa so določili z žrebom. Od nogometnih navdušencev so namreč prejeli kar 20 milijonov prijav za nakup kart. Navijači so se prijavljali za nakup vstopnic brez informacij o tem, kje in kdaj bodo igrale njihove ekipe, le Nemčija je imela kot gostiteljica določene datume in prizorišča.

Najcenejše vstopnice za Euro, tekmovanje bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem naslednje leto, stanejo 30 evrov. Te cene veljajo za tekme v predtekmovanju, za finale pa bodo zahtevali vsaj tisoč evrov.

Za zdaj so na EP poleg gostiteljice Nemčije že uvrščene Albanija, Avstrija, Belgija, Danska, Anglija, Francija, Madžarska, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Škotska, Srbija, Slovaška, Španija, Švica in Turčija. Še štiri reprezentance se jim bodo pridružile po zadnjih kvalifikacijskih tekmah danes in v torek. Med njimi za uvrstitev na turnir nocoj igra tudi Slovenija, ki se bo pomerila s Kazahstanom.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več