Vse Slovenke v kvalifikacijah med TOP 10, Klinčeva druga

Avtor: Kenny Jan
2. 3. 2021, 19.07

Avstrijka Marita Kramer (153,3 točke) je dobila kvalifikacije pred sredino posamično tekmo smučarskih skakalk na veliki napravi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu. Najboljša Slovenka je bila svetovna prvakinja s srednje skakalnice Ema Klinec (148,8) na drugem mestu.

Po nekaj slabših skokih je 22-letna Klinčeva vendarle spet našla prave občutke pred sredino zadnjo tekmo skakalk. Že v ponedeljek na treningu je skakala zelo dobro, tokrat pa je pristala pri 130 metrih in naznanila nov boj za kolajno, že njeno tretjo v Oberstdorfu.

Tudi preostale Slovenke so nastopile dobro. Najboljša skakalka svetovnega pokala Nika Križnar (135,7) je skočila 123,5 metra in kvalifikacije končala na petem mestu.

Dobro se je odrezala tudi Urša Bogataj (129,9), ki je skočila 127 metrov in zasedla sedmo mesto. Nekoliko pa je izgubila le s slabšim doskokom.

Jerneja Brecl (123,0) je v kvalifikacijah zasedla deseto mesto, čeprav v izteku ni bila najbolj zadovoljna s 121 metrov dolgim skokom. V poskusni seriji je bila pred tem sedma.

Zadnja preizkušnja skakalk na SP bo na sporedu v sredo ob 17.15.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več