single
[38]
137024

Vrtoglave številke: Toliko bodo stale OI v Los Angelesu

Avtor: Kenny Jan
17. 9. 2021, 16.33

Olimpijske igre 2028, ki jih bo priredil Los Angeles, bodo stale 6,9 milijarde dolarjev, izvršno direktorico organizacijskega komiteja iger Kathy Carter povzema hrvaška tiskovna agencija Hina. "Igre bodo finančno zdrave in bodo pustile trajen pečat mestu," je prepričana Carterjeva.

“Los Angeles bo pravočasno gostitelj iger in izvedli jih bomo v okviru proračuna,” je še dejala Carterjeva in pojasnila, da bo mesto za igre koristilo številne že obstoječe objekte, sredstva za namen iger pa bodo pokrili s sponzorstvi, prodajo vstopnic in drugimi viri financiranja.

Kot pravi, si je organizacijski odbor za eno od ključnih nalog zadal trajnost in igre vidi tudi kot priložnost, da se izboljša življenje mestnih prebivalcev, s čimer želijo prepričati tiste, ki so do iger skeptični. V organizacijskem odboru LA28 so zato že napovedali, da bodo 150 milijonov evrov namenili tudi otrokom, ki jim bo s temi sredstvi šport postal še bolj dostopen.

“Ne želimo čakati do leta 2029, da dokončamo projekt in uredimo finance ter šele takrat nameniti sredstva otrokom. Verjamemo, da jim s tem lahko izboljšamo življenje”

Carterjeva pa se je dotaknila tudi letošnjih iger v Tokiu, ki so bile organizirane pod posebnimi pogoji v času pandemije novega koronavirusa, brez gledalcev. “Pripravljeni moramo biti tudi na neznano. Menim, da je to v vsakem poslu ključno, posebej pa to velja za šport, zabavo in velike prireditve. Za nepričakovano nikoli ne moremo preveč pripravljeni,” je še dejala nekdanja nogometašica.

Vir: STA
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več