šport TV 1 logo
08:45
Mlada Boleslav - Slavia Praha Češka liga
šport TV 2 logo
08:45
Mouscron - Club Brugge Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kiel - Vardar EHF Liga prvakov

Vranješevi varovanci rutinirano tudi preko Švice

Avtor: Blaž Magdič
14. 1. 2020, 23.39

Na moškem evropskem prvenstvu v rokometu so danes v skupinah B, D in F s tretjo tekmo končali prvi del prvenstva. V drugi del tekmovanja bodo po dve točki nesle reprezentance Avstrije, Norveške in Slovenije, ki so si s tremi zmagami priigrali prvo mesto. Avstrijci so v tretji tekmi premagali še Makedonce, Norvežani Portugalce in Slovenci Švicarje.

Avstrijci so na domačem Dunaju za tretjo zmago s 32:28 premagali reprezentanco Severne Makedonije. Drugo mesto v skupini A in napredovanje brez točk je po zmagi s 23:19 nad Ukrajino potrdila Češka. Severna Makedonija prvenstvo zapušča z eno zmago, Ukrajina pa brez.

V skupini D v norveškem Trondheimu je Francija po zmagi z 31:23 nad Bosno in Hercegovino, ta je trikrat izgubila, prišla do častne zmage, a galski petelini prvenstva zagotovo ne bodo zapuščali zadovoljni, saj so z izpadom povsem razočarali. V večerni tekmi pa si je Norveška z zmago s 34:28 nad Portugalsko zagotovila, da bo v drugi del tekmovanja nesla dve točki. Portugalska odhaja naprej kot druga ekipa skupine D.

V slovenski skupini F v Göteborgu je Slovenija zanesljivo z 39:25 premagala Švico in osvojila prvo mesto v skupini. Švedska, ki je v večerni tekmi pred domačimi gledalci z 28:26 premagala Poljsko, prvenstvo nadaljuje kot druga ekipa skupine F. Poljaki so na prvenstvu doživeli še tretji poraz.

Slovence v nadaljevanju prvenstva v Malmöju najprej čakata obračuna z najboljšima reprezentancama skupine E. Znano je že, da napreduje Islandija, drug nasprotnik (Madžarska ali Danska) pa bo znan v sredo. Potem se bodo Slovenci pomerili še s Portugalci in za konec drugega dela prvenstva z Norvežani.

V polfinale bosta napredovali najboljši dve reprezentanci.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več