šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
12:55 V ŽIVO
Lyon - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
13:00
Gorica - Lokomotiva Hrvaška liga

Vranješevi bojevniki začenjajo pohod na EP 2022

Avtor: Marko Premrl
1. 11. 2020, 07.55

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v današnjih poznih popoldanskih urah v Zrečah začela priprave za prvi kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. Pred elitno izbrano vrsto sta uvodni tekmi skupine 5, v sredo se bo v Celju pomerila s Poljsko, v nedeljo v Eskisehiru pa s Turčijo.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ bo svoje bojevnike prvič vodil po januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto. Zaradi pandemije novega koronavirusa od tedaj naprej niso imeli nobene tekmovalne akcije, izjema je le enodnevni zbor v drugi polovici maja v dvorani na Kodeljevem.

Vranješ je v primerjavi z januarskim zaključnim turnirjem dodobra premešal igralski kader, na njegovem seznamu je kar pet novincev – Dragan Gajić, brata Staš in Sebastian Skube ter Gregor Potočnik in Matic Suholežnik.

Slovenska izbrana vrsta bo v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah bivala v takoimenovanem “mehurčku”, na pripravah pa bodo nastopili le igralci, ki bodo uspešno opravili test na novi koronavirus.

Prvo tekmovalno akcijo bo imela v četrtek v dvorani Zlatorog, kjer bo ob 19.15 gostila Poljsko, na nedeljsko tekmo v Turčijo, ki se bo pričala ob 17. uri, pa se bo s čarterskim poletom iz Maribora odpravila na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnila v domovino.

V začetku januarja prihodnje leto jo čakata še dve kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko, konec aprila in v začetku maja pa še povratni tekmi s Poljsko in Turčijo. Na EP se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.

Slovenija bo med 13. in 31. januarjem prihodnje leto nastopila na svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer se bo v skupinskem delu najprej pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo. Med 12. in 14. marcem si bo v Berlinu skušala izboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016, njene tekmice na morebitni poti do Tokia pa so Nemčija, Švedska in Alžirija.

Vranješ je v začetku tega tedna namesto okuženega udarnega krožnega napadalca Blaža Blagotinška na priprave povabil Igorja Žabića. Na njegovem seznamu so tudi vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic, krilni igralci Blaž Janc, Dragan Gajić, Darko Cingesar in Tilen Kodrin, zunanji igralci Jure Dolenec, Nejc Cehte, Sebastian Skube, Dean Bombač, Staš Skube, Miha Zarabec, Gregor Potočnik, Nik Henigman in Borut Mačkovšek ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več