single
[5]
124469

Vranješ v Turčiji ne bo mogel računati na Marguča in Potočnika

Avtor: Klemen Verlič
26. 4. 2021, 22.02

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v sredo igrala prvo od zadnjih treh kvalifikacijskih tekem v tem tednu za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. Ob 18. uri jo v Eskisehiru čaka tekma s Turčijo, v četrtek se bo v Opolah pomerila s Poljsko, v nedeljo pa bo v Celju gostila Turčijo.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ v zadnjih dneh ni imel mirnega spanca. V začetku minulega tedna je zaradi poškodb ostal brez dveh pomembnih obrambnih členov, krožnih napadalcev Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, ter organizatorja igre Staša Skubeta, tik pred nedeljskim zborom v Zrečah pa še brez vratarja Klemna Ferlina in desnega zunanjega igralca Nejca Cehteta.

Vranješ je po odpovedi Blagotinška, Gabra in Skubeta na svoj seznam naknadno uvrstil levega zunanjega igralca Gregorja Potočnika in krožnega napadalca Matica Suholežnika, v nedeljo pa še vratarja Urha Kastelica in krilnega igralca Domna Novaka.

Pred današnjim večernim odhodom v “malo Azijo” pa je ostal še brez Gašperja Marguča in Potočnika. Prvega bo zdravniška in fizioterapevtska služba skušala usposobiti že za četrtkovo tekmo na Poljskem, drugi pa je zavoljo poškodbe levega kolena izgubljen v tej kvalifikacijski akciji.

“Turki so na vseh treh dosedanjih tekmah igrali dober rokomet in se borili do zadnje sekunde. Njihova prva postava je zelo dobra. Nekateri posamezniki jim sicer trenutno manjkajo, a to ne pomeni, da smo mi na njih gledali in se nanje pripravljali kako drugače. Morali bomo biti izjemno osredotočeni, ob tem pa pokazati povsem drugačno voljo in energijo, kot smo ju imeli na zadnji reprezentančni akciji,” je pred odhodom v Turčijo dejal Vranješ.

Po vseh težavah bosta v vratih Urban Lesjak in Urh Kastelic, na krilnih položajih Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Blaž Janc in Domen Novak. Zunanjo linijo bodo tvorili Borut Mačkovšek, Jaka Malus, Grega Ocvirk, Domen Makuc, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Matric Grošelj. Na šestmetrski črti se bodo borili Kristjan Horžen, Vid Poteko in Matic Suholežnik.

“Na tokratni akciji manjka precej pomembnih igralcev, zaradi česar nam zagotovo ne bo lahko. Kljub temu bomo na vsaki tekmi šli po zmago. Na nas starejših igralcih bo, da izkušnje prenašamo na mlajše soigralce in da se v tem kratkem času povežemo v celoto. Mlajšim zagotovo ne bo lahko, a je obenem to zanje izjemna priložnost. Na njih je, da jo izkoristijo ter dokažejo, da so sposobni v bližnji prihodnosti postati nosilci naše reprezentance,” je dejal slovenski kapetan Jure Dolenec.

“Turška reprezentanca je precej močnejša, kot si morda javnost misli. O tem pričajo tudi dosedanji rezultati, četudi Turki v kvalifikacijah še niso osvojili točke. S fanti smo se zbrali, da nekaj naredimo ter da rezultatsko krivuljo iz zadnjega obdobja dvignemo navzgor. Že v torek bo priložnost za to. Mislim, da imamo vse možnosti, da tekmo v Turčiji dobimo,” je še dodal Škofjeločan v dresu Barcelone.

V kvalifikacijski skupini 5 je Slovenija s petimi točkami na prvem mestu. Na dosedanjih tekmah je premagala Poljsko in Nizozemsko, s slednjo je tudi igrala neodločeno.

Na zaključni turnir stare celine, ki bo med 14. in 30. januarjem drugo leto na Madžarskem in Slovaškem, bosta neposredno napredovali najboljši reprezentanci iz skupine 5.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več