single
[5]
147140

Vranješ oblikoval končni seznam za evropsko prvenstvo

Avtor: Blaž Magdič
10. 1. 2022, 20.14

V torek dopoldne se bodo tako z avtobusom v Debrecen odpeljali vratarji Urh Kastelic, Jože Baznik in Aljaž Panjtar, krilni rokometaši Gašper Marguč, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Tilen Sokolič, zunanji igralci Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Staš Skube, Vid Levc, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Domen Makuc in Matic Grošelj ter krožni napadalci Vid Poteko, Matic Suholežnik in Blaž Blagotinšek.

Kot zadnji se je od reprezentančnih soigralcev poslovil Rok Ovniček, ki se spopada z natrgano mišico v predelu ramena.

“Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi s covidom-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen. Zdaj moramo pozitivne stvari s treningov prinesti s seboj v Debrecen in jih pokazati na tekmah. Treningi so eno, tekme pa nekaj čisto drugega,” je dejal Vranješ po koncu priprav.

Blagotinšek prav tako pravi, da so bile priprave dobre: “Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo. Na prvenstvo gremo korak za korakom in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Prva tekma turnirja je zmeraj uganka. Proti Makedoncem pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni.”

Reprezentanca Slovenije bo v skupinskem delu EP igrala v Debrecenu, v primeru uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja pa se bo preselila v Budimpešto. Svoje udejstvovanje v Debrecenu bo začela v četrtek ob 18.00 proti Severni Makedoniji, v soboto ob 20.30 jo čaka obračun z Dansko, dva dni pozneje pa ob 18.00 še s Črno goro. Slovenska vrsta bo na EP igrala trinajstič.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več