šport TV 1 logo
14:00 V ŽIVO
VN Italije, prva dirka MXGP
šport TV 2 logo
13:00
Nimes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
14:15
Singapur, tretji dan Svetovni pokal

Vovkova zapravila štiri zaključne žoge, Galičevo ovirala poškodba

Avtor: Marko Premrl
10. 5. 2019, 14.05

Alex Galič in Aleksandra Vovk, ki sta bili neposredno uvrščeni na glavni turnir mednarodnega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu, sta tekmovanje končali po prvem krogu. Obe sta dvoboj izgubili s 3:4, Galičeva proti Srbkinji Andrei Todorović, Vovkova pa proti Madžarki Mercedes Nagyvaradi.

Bližje zmagi je bila Vovkova, ki je vodila s 3:2, v šestem nizu z 10:6. A vse štiri zaključne žoge je zapravila, v odločilnem nizu pa se ji ni več uspelo zbrati, tako da je svoj prvi dvoboj na glavnem mednarodnem turnirju v članski konkurenci končala s porazom.

“Nazadnje sem z njo izgubila, tako da velikih pričakovanj nisem imela, toda ponudila se mi je lepa priložnost, da dosežem največjo zmago na članskih turnirjih in osvojim veliko točk za lestvico ITTF. Ne vem, kaj se je po mojem vodstvu z 10:6 v šestem nizu zgodilo, to se mi v bistvu večkrat dogaja. Nikakor nisem mislila, da sem že zmagala, saj sem se zavedala, da se tako razmišljanje ponavadi kaznuje, očitno sem se ustrašila, ne vem pa, česa,” je bila po porazu razočarana Vovkova, ki jo popoldne čaka še dvoboj dvojic.

Galičeva se že nekaj časa ubada s poškodbo hrbta, zaradi katere ne more niti normalno trenirati, kaj šele igrati. A stiska zobe, predvsem zaradi nabiranja točk za olimpijske igre, ki jih prinašajo že sami nastopi, toda na prave rezultate realno ne more računati. Proti Todorovićevi je v bistvu le stala za mizo in vračala udarce, pri tem celo bila zelo uspešna, saj je izničila vodstvo tekmice s 3:1, v sedmem nizu pa tudi povedla s 3:0. A nato je Srbkinja vendarle uvidela, da bo morala za zmago izkoriščati slabo gibanje Slovenke, s previdnejšo igro je dobila serijo točk, ki je zadostovala za napredovanje.

“Potrudila sem se po svojih najboljših močeh, a se na žalost ni izšlo. Če bi zmagala praktično brez hrbta, bi bilo čudno. Ona je pri mojem vodstvu v sedmem nizu začela igrati drugače, ni več igrala na prve točke, to jo je privedlo do zmage,” je dejala Galičeva, ki je razložila svoje težave s poškodbo.

“Že nekaj časa me boli hrbet, zdravniki ne vedo točno, zakaj. Zdaj bo moja glavna naloga, da se pozdravim. Odšla bom na zasebno kliniko, kjer bom izvajala rehabilitacijo, upam, da bo kmalu bolje, da se bom lahko pripravila na evropske igre, predvsem pa na naslednjo sezono,” je načrte izdala Galičeva, ki je že odpovedala reprezentančni nastop na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu (turnir bo naslednji teden v Bolgariji).

“Ni druge, kot da Alex omogočimo počitek. Že z njo bi se bilo težko uvrstiti na evropsko prvenstvo, očitno bo letošnje minilo brez nas, čeprav se nikakor ne mislimo predati. V kvalifikacijski skupini bodo poleg zelo solidnih Bolgark in Izraelk, ki imajo eno igralko boljšo od vseh naših, še Azerbajdžanke, za katere igrajo tri kupljene Kitajke, zato bo drugo mesto, to še vodi na prvenstvo, zelo težko osvojiti,” se realnosti zaveda selektorka slovenske reprezentance Vesna Ojsteršek.

Finalne tekme ITTF Challenge 2019 Slovenia Open si boste lahko v posnetku ogledali v ponedeljek na Š3 z začetkom ob 16.45. 

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več