pismo ikona
šport TV 1 logo
05:05
Bologna - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Udinese - Parma Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lille - Lens Ligue 1

Vodilni v ligi NHL novo sezono načrtujejo izvesti v celoti, a ne vedo kdaj

Avtor: Klemen Verlič
20. 9. 2020, 16.58

Vodstvo tekmovanja v severnoameriški hokejski ligi NHL namerava sezono 2020/21 izpeljati v celotnem obsegu z 82 tekmami predtekmovanja, je v soboto potrdil komisar lige Gary Bettman. A kot je še povedal ob robu prve finalne tekme med Dallasom in Tampo (4:1), termin začetka tekmovanja še ni določen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Format lige naj bi tako ostal enak, klasično predtekmovanje in končnica na štiri zmage. “Želimo si celotno tekmovanje s predtekmovanjem in končnico. Kdaj in kako bomo to izpeljali, pa še ne vemo, saj še nimamo dovolj informacij, da bi določili datume. Zdaj bi bile to špekulacije,” je še dejal Bettman.

Situacija je povezana s pandemijo novega koronavirusa. Kot še pravi Bettman, si tudi sam čim prej želi normalno stanje v športu, poln obseg tekem in polne tribune, a je za napovedi prezgodaj. Pri tem Bettman ne skriva, da si želi tudi, da bi se tekmovanje začelo že jeseni in se končalo spomladi, saj so navijači tega vajeni.

Letošnja sezona je bila prekinjena 12. marca, liga pa bo zmagovalca v prihodnjih dneh dobila na finalu v mehurčku v Edmontonu.

Kako se bo razpletal položaj s pandemijo za naprej, ostaja nejasno. Tudi liga NHL namreč čaka navodila pristojnih zdravstvenih in vladnih služb, ki odločajo o obliki in izvedbi tekmovanj. Zaenkrat še vedno velja, da se tekme igrajo pred praznimi tribunami. Neznank je veliko. Enako velja za kanadsko-ameriško mejo, za katero trenutno nihče ne more odgovoriti, ali in kdaj bo odprta.

Finalna srečanja letošnje izvedbe najmočnejše hokejske lige na svetu si lahko ogledate na programih Šport TV!

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več