single
[3137,2]
224473

Vodilni mož lekarnarjev zbodel Bayern in BVB: “Naslednjo sezono bo naš najresnejši konkurent Leipzig”

Avtor: Urban Kolman
29. 4. 2024, 16.17

Neverjetna serija Bayer Leverkusna se je nadaljevala tudi prejšnji konec tedna, ko so lekarnarji v zadnji minuti tekme izenačili srečanje proti Stuttgartu in ohranili niz neporaženosti. Lekarnarje do konca rekordne sezone neporaženosti v prvenstvu ločijo le še tri tekme. Prav tako so neporaženi v preostalih dveh tekmovanjih, v DFB pokalu jih čaka finale proti Kaiserslauternu, medtem ko se bodo v polfinalu lige Evropa srečali z Romo.

Predsednik Leverkusna Fernando Carro se je o rekordni sezoni kluba pogovarjal s Sky Sports Germany. Že pred dobrim tednom je potrdil, da ne bo prišlo do velikih odhodov. Tu je v glavnem ciljal na Floriana Wirtza. Pogledal je tudi v naslednjo sezono in bitko za ubranitev, ki čaka lekarnarje: “Rekel bi, da zagotovo spadamo med favorite. Poleti želimo ekipo še okrepiti. Mislim, da bo Leipzig naslednjo sezono zelo močan, sploh, ali obdržijo Xavija Simonsa, Danija Olma in Loisa Opendo. Že letos sem vedel, da bodo močni. Tu bo tudi Bayern, a če me vprašate, kdo bo največji tekmec, mislim da Leipzig.”

Dotaknil se je usode branilca Jonathana Taha, ki mu leta 2025 poteče pogodba in je bil poleti blizu odhoda: “Želimo podaljšati pogodbo. Nismo klub, ki si želi, da nas igralci zapustijo brez odškodnine. To pomeni, da bo poleti podaljšal ali pa ga bomo morali prodati. Z njim smo se pogovorili. Zelo ga cenimo, želimo ga obdržati, a hkrati spoštujemo njegovo željo.”

Za Taha naj bi se resno zanimal Bayern, ki bo poleti ponovno poskušal okrepiti obrambo. Carro je sicer dodal, da Bavarci še niso kontaktirali Leverkusna. V primeru, da bo osemindvajsetletnik odšel, bodo lekarnarji zanj zahtevali vsaj 20 milijonov evrov.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več