šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Milan - Lecce Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Marseille - Strasbourg Ligue 1
šport TV 3 logo
22:15 DANES
Finale: Rusija - Poljska Socca World Cup

Vodilni Gajser bo lovil “čarobno” sedmo zaporedno zmago

Avtor: Blaž Magdič
12. 7. 2019, 08.47

Najboljši motokrosisti sveta so po dirki v Palembangu ostali v Indoneziji. Iz Sumatre pa so se preselili na otok Java, kjer jih v nedeljo, 14. julija 2019, čaka dvanajsta preizkušnja za točke svetovnega prvenstva.

Tim Gajser, najboljši slovenski motokrosist, ki tekmuje z licenco AMZS, je v odlični formi, ki jo je potrdil s šesto zaporedno zmago. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem zelo lepo prednost, a Italijan je zaradi poškodbe rame že končal sezono. To pomeni, da je dejansko prvi Gajserjev zasledovalec Jeremy Seewer, ki pa za njim zaostaja že za 161 točk.

Lanskoletno preizkušnjo na tej stezi je dobil Jeffrey Herlings, Gajser pa je osvojil drugo mesto. Nizozemca tokrat ni na štartni listi, saj je poškodovan. Med enaindvajsetimi prijavljenimi bodo manjkali še nekateri fantje, ki bi sicer lahko prav tako posegli po najvišjih mestih, kar je voda mlin slovenskemu motokros šampionu, ki bi lahko v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo na prvem mestu prednost pred tekmeci še povečal.

Med tistimi, ki so ostali v Evropi, sta tudi Klemen Gerčar in Jan Pancar, slednji vozi v svetovnem prvenstvu v šibkejšem razredu MX2. Oba se namreč v tej sezoni udeležujeta le dirk, ki so na evropskih tleh.

“Šesta zmaga zapored, kaj bi si lahko želel še boljše. Res sem zelo vesel, res se dobro počutim na motorju, ta dobro deluje in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Cilj je uživati in sproščeno tekmovati, na vsaki dirki odpeljati tako kot znam in poskusiti zmagati. V Palembangu je bila proga kratka, tudi ozka na nekaterih delih. V Semarangu pa je širša, skoki so visoki in dolgi, hitrosti so večje, zato se te tekme že veselim,” je za spletno stran AMZS dejal vodilni Gajser.

Nedeljsko dirko si boste lahko ekskluzivno ogledali na Šport TV 1. Prva vožnja bo na sporedu ob 8. uri, druga tri ure kasneje. 

 

Foto: MXGP
Vir: AMZS

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več