šport TV 1 logo
18:15
VN Azije, druga dirka MXGP
šport TV 2 logo
18:00 DANES
Polfinala in finala, tretji dan Svetovno prvenstvo
šport TV 3 logo
17:50 DANES
Četrtfinale: Srbija - Španija Svetovno prvenstvo

Vodilni Gajser bo lovil “čarobno” sedmo zaporedno zmago

Avtor: Blaž Magdič
12. 7. 2019, 08.47

Najboljši motokrosisti sveta so po dirki v Palembangu ostali v Indoneziji. Iz Sumatre pa so se preselili na otok Java, kjer jih v nedeljo, 14. julija 2019, čaka dvanajsta preizkušnja za točke svetovnega prvenstva.

Tim Gajser, najboljši slovenski motokrosist, ki tekmuje z licenco AMZS, je v odlični formi, ki jo je potrdil s šesto zaporedno zmago. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem zelo lepo prednost, a Italijan je zaradi poškodbe rame že končal sezono. To pomeni, da je dejansko prvi Gajserjev zasledovalec Jeremy Seewer, ki pa za njim zaostaja že za 161 točk.

Lanskoletno preizkušnjo na tej stezi je dobil Jeffrey Herlings, Gajser pa je osvojil drugo mesto. Nizozemca tokrat ni na štartni listi, saj je poškodovan. Med enaindvajsetimi prijavljenimi bodo manjkali še nekateri fantje, ki bi sicer lahko prav tako posegli po najvišjih mestih, kar je voda mlin slovenskemu motokros šampionu, ki bi lahko v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo na prvem mestu prednost pred tekmeci še povečal.

Med tistimi, ki so ostali v Evropi, sta tudi Klemen Gerčar in Jan Pancar, slednji vozi v svetovnem prvenstvu v šibkejšem razredu MX2. Oba se namreč v tej sezoni udeležujeta le dirk, ki so na evropskih tleh.

“Šesta zmaga zapored, kaj bi si lahko želel še boljše. Res sem zelo vesel, res se dobro počutim na motorju, ta dobro deluje in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Cilj je uživati in sproščeno tekmovati, na vsaki dirki odpeljati tako kot znam in poskusiti zmagati. V Palembangu je bila proga kratka, tudi ozka na nekaterih delih. V Semarangu pa je širša, skoki so visoki in dolgi, hitrosti so večje, zato se te tekme že veselim,” je za spletno stran AMZS dejal vodilni Gajser.

Nedeljsko dirko si boste lahko ekskluzivno ogledali na Šport TV 1. Prva vožnja bo na sporedu ob 8. uri, druga tri ure kasneje. 

 

Foto: MXGP
Vir: AMZS

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več