šport TV 1 logo
08:45
Madrid World Athletics Indoor Tour
šport TV 2 logo
10:30
Dinamo - Inter Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:40
Italija - Škotska Pokal šestih narodov

VN Turčije: Težave za Gajserja in Pancarja v kvalifikacijah

Avtor: Gregor Kovačič
7. 9. 2019, 17.44

Sobotni program na VN Turčije je namenjen kvalfikacijskim vožnjam. Oba slovenska predstavnika Jan Pancar (MX2) in aktualni svetovni prvak tim Gajser (MXGP), pa bosta nastope skušala čimprej pozabiti. Gajser je po padcu in težavah z motorjem osvojil 13. mesto. Jan Pancar pa je že v enem od prvih ovinkov doživel hud padec, a se je na koncu vseeno pripeljal do 21. mesta.

V turškem Afyonkarahisarju je najboljši dirkač sezone sicer dobro začel in prvih deset minut na kvalifikacijski preizkušnji vodil, nato pa je padel in zdrsnil v ozadje. Na koncu je iztržil 12. mesto. V ospredju se je do najboljšega položaja prebil Coldenhoff, za njim sta kvalifikacije končala rojak Jeffrey Herlings in Švicar Jeremy Seewer.

Turška preizkušnja je na koledarju dirk 17. po vrsti. Gajser je lani na tem prizorišču osvojil drugo mesto. V tej sezoni je skupni seštevek že odločen, odprt pa je še boj za drugo mesto. Zanj se borijo Seewer, Francoz Gautier Paulin, Coldenhoff in Švicar Arnaud Tonus. Paulin je bil danes peti, Tonus pa 15.

Skupno ima po 16 dirkah Gajser 709 točk, Seewer 511, Paulin 468, Coldenhoff 446 in Tonus 443. Po dirki v Turčiji bo naslednji teden na sporedu še zadnja preizkušnja SP v Šanghaju, 29. septembra pa še prestižna dirka za pokal narodov v Assnu.

Na dirki v Turčiji v šibkejšem razredu MX2 nastopa tudi Jan Pancar; današnje kvalifikacije je končal na 21. mestu, dobil jih je Španec Jorge Prado, ki si je naslov prvaka tudi že zagotovil že pred koncem sezone.

Dirka za VN Turčije se v nedeljo začne uro prej. Ob 12.00 bodo na progo krenili dirkači v razredu MX2, uro kasneje pa razred MXGP.  sledi naš studijski program. 

Foto: Sportida.com

 

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več