single
[1176]
203153

VN Italije: Priložnost za mladega Peklaja, da pokaže iz kakšnega testa je

Avtor: Aljaž Pirnat
13. 9. 2023, 13.13

V nedeljo karavano motokrosa čaka naslednja preizkušnja, in sicer Velika nagrada Italije, ki se bo odvijala na že znanem prizorišču v Maggiori. Od slovenskih predstavnikov bomo v razredu MXGP spremljali Tima Gajserja, v razredu MX2 pa bo poleg Jana Pancarja znova nastopal tudi 16-letni Jaka Peklaj.

Peklaj je sicer pred slabima dvema tednoma na VN Turčije debitiral na dirkah svetovnega prvenstva. V razredu MX2 je v razredčeni konkurenci 18 dirkačev prišel do skupno 16. mesta in hkrati tudi svojih prvih točk na SP.

A tokrat ga čaka bistveno težja preizkušnja, ki bo bržkone pokazala, kako dobro se mladi voznik moštva Husqvarne lahko kosa z najboljšimi na svetu. Na dirko VN Italije je v razredu MX2 namreč prijavljenih kar 40 dirkačev, kar je več kot dvakrat toliko, kolikor mu jih je nasproti stalo v Turčiji.

V bitko z italijansko traso bo Peklaj sicer krenil z lepo popotnico, saj je pretekli konec tedna na dirki slovenskega državnega prvenstva v Dolini pod Kalom v razredu MX2 dobil obe vožnji in tako drugič zapored zmagal na dirki tega razreda.

Drugi slovenski predstavnik, ki ga bomo v razredu MX2 spremljali na VN Italije, Jan Pancar je med vikendom bil četrti na dirki italijanskega državnega prvenstva. VN Turčije, ki je potekala pred 10 dnevi, je sklenil kot 13.

Slovenski predstavnik v razredu MXGP in petkratni svetovni prvak Tim Gajser je medtem zadnjo, turško preizkušnjo svetovnega prvenstva zanesljivo dobil. Tudi na stezi v Maggiori je v preteklosti že slavil, zato ne bi prav nič čudilo, če bi 27-letni Ptujčan v nedeljo znova prišel do vrhunske uvrstitve.

Vsi trije motokrosisti bodo prav tako zastopali Slovenijo na Pokalu narodov v motokrosu, ki bo na sporedu med 6. in 8. oktobrom v Franciji.

VN Italije si boste v nedeljo ob 12.00 lahko v živo ogledali na Šport TV 1!

Foto: Facebook/Jaka Peklaj

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več