single
[11]
121754

Vlhovi veliki kristalni globus, Liensbergerjevi slalomski seštevek

Avtor: Kenny Jan
20. 3. 2021, 14.44

Slovakinja Petra Vlhova je še pred zadnjo tekmo osvojila svoj premierni veliki kristalni globus za zmago v končnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark sezone 2020/21. Slalomski seštevek zime je pripadel Avstrijki Katharini Liensberger, ki je mali kristalni globus osvojila z zmago na zadnjem ženskem slalomu sezone v švicarskem Lenzerheideju.

Avstrijka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa je zmagala z najboljšim časom druge proge ter za kar 1,24 sekunde prehitela prvo konkurentko za slalomski seštevek Američanko Mikaelo Shiffrin, ki tako ostaja pri šestih slalomskih globusih. Shiffrinova bi mali globus osvojila le, če bi zmagala.

Tretje mesto je na zadnjem slalomu osvojila Švicarka Michelle Gisin (+1,95). Vlhova je bila na zadnjem slalomu šesta, kar je zadostovalo za ubranitev prednosti pred Švicarko Laro Gut-Behrami v boju za veliki kristalni globus.

Gut-Behramijeva na slalomskih tekmah ne tekmuje. Pred nedeljskim veleslalomom pa ima prevelikih 136 točk zaostanka za Vlhovo (1392).

Na zadnjem slalomu sta tekmovali dve Slovenki. Najboljša je bila Andreja Slokar, ki je z zaostankom 3,36 sekunde, osvojila osmo mesto. Slokarjeva je bila po prvi vožnji 17., v drugo pa se je z drugim najboljšim časom finala zavihtela med najboljšo deseterico. Ana Bucik (+4,27) je v finalu izgubila pet mest ter pristala na 16. mestu, brez osvojenih točk. Na finalnih tekmah sezone točke za svetovni pokal pripadejo le prvi petnajsterici.

Dve Slovenki sta sezono končali v slalomskem seštevku med najboljših 25, Bucikova na 14., Slokarjeva pa na 19. mestu.

Na finalu sezone lahko nastopi le 25 najboljših tekmovalk v seštevku posamezne discipline.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Ko za zmago ”strgaš” nasprotnikovo mrežo...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več