single
[11]
122931

Vlhova ne sodeluje več z nekdanjim trenerjem Tine Maze

Avtor: Marko Premrl
7. 4. 2021, 15.13

Slovaška alpska smučarka in nosilka velikega kristalnega globusa v sezoni 2020/21, Petra Vlhova, je končala sodelovanje z italijanskim trenerjem Liviom Magonijem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijan je bil pred leti tudi trener Slovenke Tine Maze, nekateri pa namigujejo, da se je Magoni že dogovoril za sodelovanje s Švicarko Laro Gut-Behrami.

Po poročanju nekaterih medijev se je Vlhova leto dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu odločila za ločitev od Magonija zaradi njegovih neprimernih besed za italijanske medije, kjer jo je označil za trmasto in svojeglavo.

“V petih letih skupnega dela sem se od Livia veliko naučila. Ko se ena vrata zaprejo, se odpre tisoč drugih,” je v zvezi s tem na Instagramu med drugim zapisala 25-letna Slovakinja, ki je doslej dosegla 20 zmag na tekmah za svetovni pokal, od tega 12 v slalomu, pet v veleslalomu in tri v paralelnem slalomu.

Magoni je dejal, da je Vlhova narobe razumela njegove besede in da sta se v minulih petih letih skupnega sodelovanja “povzpela na ledeno goro, ki se je zdela neosvojljiva”.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več