single
[6]
168720

Vinčić po zanesljivi uvrstitvi v osmino finala: “Naš trener je malo manijak!”

Avtor: Rene Vidmar
31. 8. 2022, 11.23

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu, ki poteka v Sloveniji in na Poljskem, brez posebnih težav uvrstila v osmino finala, pri tem pa na tekmah s Kamerunom, Francijo in Nemčijo pokazale odlične predstave, ki dajejo upanje, da se je sposobna boriti za kolajne.

Pričakovanja javnosti so po dveh zanesljivih zmagah in tesnim porazom proti olimpijskim prvakom Francozom mnogo večja kot pred začetkom prvenstva. Ne preveč uspešni obračuni v lige narodov, menjava selektorja in pomanjkanje primernih pripravljalnih tekem so razlogi, da tako kot pri igralcih kot pri navijačih posebnega optimizma ni bilo, a hitro se je pokazalo, da je bil romunski strokovnjak George Cretu zadetek v polno in da slovenska četa deluje mnogo bolje, kot je na začetku poletja pod vodstvom avstralskega strokovnjaka Marka Lebedewa.

“Presenetili smo samega sebe. Nikakor nismo mislili, da bomo na taki ravni, kot smo zdaj. Veliko vlogo pri tem pa imajo tudi naši fantastični navijači, ki nas silijo, da letimo na igrišču ,” meni kapetan ekipe Tine Urnaut.

Toda organizator igre Dejan Vinčić, eden najizkušenejših v slovenski vrsti, vendarle meni, da ni časa za evforijo. “To je najmanj, kar potrebujemo. Zaenkrat nismo storili še ničesar posebnega, zato moramo ostati na realnih tleh. Bolj kot evforično stanje potrebujemo počitek. Moramo ohladiti in si si očistiti glave, ta stoženski pekel adrenalinsko stanje podaljša za kak dan, mi pa se moramo pripraviti za naslednje tekme. Od zdaj bo vsaka tekma finale, zdaj popravnih izpitov ne bo več,” je po gladki zmagi nad Nemčijo dejal Vinčić, ki tekme proti Franciji ni dobro začel, zato ga je Cretu hitro poslal na klop in ga zamenjal z Gregorjem Ropretom.

“Lagal bi, da mi je bilo vseeno. Ni bilo prijetno, a me veseli, da je takoj po tekmi trener prišel do mene, da sva se iskreno pogovorila. Dejal mi je, da mi zaupa, in vprašal, ali jaz zaupam njemu, dobil je pritrdilni odgovor. Že takoj po tekmi s Francijo mi je dal slutiti, da bom spet dobil priložnost v začetni postavi, res se je zgodilo in lahko rečem, da sva si to medsebojno zaupanje dokazala. Med seboj pa nimamo nobenih problemov, ne glede na to, kdo je v ekipi, Grega ali jaz, Čebulj ali Možić…,” je podajalec potrdil dobro vzdušje v moštvu in ustrezno kemijo med igralci in selektorjem.

Vinčića pa romunski strateg pred tekmo z Nemčijo ni vprašal za kakšen nasvet, ker igra v Nemčiji: “Naš trener je malo manijak, seveda v dobrem smislu, na video analize in podobne reči. Pozna podrobnosti vsakega igralca, zato informacije ne išče pri igralcih. So pa bile informacije odlične, tako da jaz niti nisem imel česa dodati.”

Cretuja hvalijo vsi po vrsti, tudi bloker Alen Pajenk. “Vsak trener ima svoje metode. Cretujeve zaenkrat padajo na plodna tla, pri prejšnjemu niso. Očitno potrebujemo nekoga, ki nas maltretira, vendarle imamo balkansko mentaliteto. A se tudi sami s strinjamo s takšnim načinom dela, važno pa je, da imamo med seboj dobro komunikacijo. Cretu nas je tudi po nesrečnem porazu s Francijo znal takoj dvigniti, lepo ga je tudi videti, kako igra z nami, kako je čustven in kako nas spodbuja,” je odnos med selektorjem in igralci pohvalil Pajenk.

Slovenci, ki v Ljubljani ostajajo vse do četrtfinala (polfinale se bo igral na Poljskem), bodo imeli zdaj tri dneve počitka, tekmo osmine finala bodo igrali v soboto. Tekmec bo znan šele po zadnji tekmi, ko bo mednarodna zveza naredila lestvico 16 ekip, Slovenci, ki so kot domačini drugi nosilci, se bodo merili s 15. ekipo te lestvici.

“Nimamo nikakršnih želja. V bistvu nam je povsem vseeno. Če smo taki, kot smo bili proti Franciji in Nemčiji, lahko premagamo vse. Zato se bolj kot s tekmeci obremenjujemo s seboj. Naslednji dvoboj moramo dočakati spočiti, ne dvomim, da bomo dobro pripravljeni, ob taki spodbudi, ki jo imamo na tribunah, bo z nami vsakemu težko,” pa je svoje in soigralčeva mnenja predstavil korektor Tonček Štern.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več