single
[3]
230278

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 7. 2024, 19.28

Slovenska košarkarska reprezentanca je v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre visoko izgubila proti Grčiji (96:68) in se tako poslavlja od sanj imenovanih Pariz 2024. Po tekmi je bil legendarni slovenski košarkar in naš gost v studiu Peter Vilfan močno kritičen do slovenskega strokovnega vodstva, od katerega, kot je odkrito povedal, pričakuje odstop.

“Mislim, da je bil danes predvsem nas začetek tisti, zaradi katerega smo tekmo izgubili. V napadu mislim, da smo imeli kar nekaj dobrih priložnosti, ki jih nismo znali izkoristiti. Bili smo enostavno preveč neučinkoviti. Po drugi strani se je Grčija razletela po igrišču. Nasprotniku smo dovolili, da je prišel do velike prednosti, nato smo celotno srečanje lovili rezultat. Vedno, ko nam je uspelo ujeti ritem in vzpostaviti ravnotežje na parketu, smo nato naredili preveč napak,” je po visokem porazu sprva dejal slovenski selektor Aleksander Sekulić.

“Očitno smo se ustrašili tekmeca, že takoj na začetku smo zgrešili nekaj odprtih metov in dva prosta meta. Enostavno je nasprotnik tekmo bolj odločno začel, mi pa nismo imeli dovolj odločnosti, da bi se lahko enakomerno kosali,” je še dodal vodilni mož slovenske trenerske stroke.

Po tekmi je dogajanje pokomentiral tudi naš gost v studiu Peter Vilfan, ki je močno okaral slovensko strokovno vodstvo. “Moram biti iskren, da sem že po porazu s Poljsko na evropskem prvenstvu pred dvema letoma pričakoval, da bo selektor Sekulić vsaj ponudil svoj odstop, ki ga zveza sicer najbrž ne bi sprejela. Po današnjem debaklu v Pireju pa pričakujem, da bo selektor odstopil nepreklicno. Če tega ne bo naredil sam, je vse v rokah košarkarske zveze. Vendar osebno dvomim, da lahko s trenutno ekipo, v tej sestavi, in s tem strokovnim štabom Slovenija uspešno nadaljuje košarkarsko reprezentančno zgodbo.”

VIDEO: Izjava Aleksandra Sekulića in odziv Petra Vilfana po porazu z Grčijo

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več