single
[2,3194]
217680

Vijolične zapušča 28-letni branilec: Igrati za Maribor mi je bilo v veliko čast

Avtor: Aljaž Pirnat
15. 2. 2024, 16.10

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je potrdil, da se prvi Šved v zgodovini kluba seli nazaj v domovino. Osemindvajsetletni branilec Max Watson bo po novem igral za Norrköping, ki je v prejšnji prvoligaški sezoni osvojil deveto mesto.

“Težka odločitev, ampak glede na situacijo razumljiva. Max je pustil velik pečat, oddelal je od prvega do zadnjega dne vse svoje obveznosti kot iz učbenikov. Bil je zgled profesionalnosti, a je ob predstavitvi vseh zadev izrazil željo po vrnitvi domov. Ko ti nekdo med skupnim obdobjem nameni toliko prizadevnosti, je treba upoštevati tudi človeško plat in pokazati veličino kluba,” je za klubsko stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

“Ob tem pa je zgodba tudi poslovno uspešna. Ne gre zanemariti spoznanja, da smo za igralca, ki bi bil poleti prost, dobili spoštljivo odškodnino. Z naše strani zahvala Maxu za prispevek na igrišču, poklon za odnos izven igrišča in mu želimo obilo sreče v nadaljevanju kariere. Gre za tujca, ki je pustil delež in bi nam še prišel prav, toda ob upoštevanju vseh dejavnikov in ob spoznanju, da smo vmes že našli novo rešitev na ‘štoperskem’ položaju, smo mu omogočili prestop,” je še pojasnil Šuler.

Watson je igranje za Maribor opisal kot nepozabno izkušnjo. “S seboj bom odnesel veliko spominov. Igranje za Maribor mi je pomenilo veliko zadovoljstvo in čast. Ko sem prihajal, sem želel ob novem nogometnem izzivu spoznati tudi drugo državo, drugačno kulturo. Odločil sem se pravilno,” je pristavil in dodal, da so ob tem morda še pomembnejše vezi, prijateljstva, ki so se spletla v preteklih mesecih.

Maribor se bo sicer v nedeljo ob 15.00 uri v prvenstvu pomeril z Muro. Prenos tekme v živo si boste lahko ogledali na Šport TV 1, že 45 minut pred začetkom pa za vas pripravljamo zanimiv studijski program!

Vir: STA
Foto: Facebook/NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več